Badkamers

Dit zijn de voordelen van shutters in de badkamer

Dit zijn de voordelen van shutters in de badkamer
Bij de decoratie en aankleding van een badkamer kan sfeervolle raambekleding niet ontbreken. Maar door het klimaat in een badkamer moet de raambekleding natuurlijk wel bestand zijn tegen vocht. Daarnaast is de regeling van privacy erg belangrijk. Badkamer shutters zijn dé stijlvolle en praktische optie voor raambekleding in de badkamer. In dit artikel lees je welke voordelen shutters in de badkamer hebben en waarom kunststof shutters voor de badkamer een uitstekende keuze kunnen zijn!

Regel eenvoudig privacy en licht met badkamer shutters

Een van de belangrijkste aspecten van raambekleding in de badkamer is privacy. Je wilt je natuurlijk op je gemak voelen en de buitenwereld kunnen afsluiten wanneer jij je in de badkamer begeeft. Badkamer shutters zijn hiervoor de perfecte oplossing.

Door de verstelbare lamellen kun je eenvoudig de gewenste hoeveelheid licht en privacy regelen. Het uitzicht naar buiten is met één simpele draai aan de lamellen te blokkeren. Wanneer je naast privacy wel nog een klein beetje licht naar binnen wilt hebben, kun je het beste de lamellen van de badkamer shutters naar boven draaien. Hierdoor kan er nog wel wat licht tussendoor komen, zonder dat er van buitenaf naar binnen gekeken kan worden.

Shutters in de badkamer als stijlvolle toevoeging

De toevoeging van raamdecoratie in de badkamer kan de sfeer en waarde van de ruimte naar een volgend niveau brengen. Shutters zorgen voor een vleugje elegantie en warme sfeer in de badkamer. Doordat je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen en kleuren heb je de mogelijkheid om de uitstraling aan te passen aan de inrichting van jouw badkamer. Ga voor een moderne uitstraling met een donkere tint zoals antraciet, of houd het geheel fris met een klassieke wit of lichtgrijze tint.

Het grote voordeel van shutters is dat deze stijlvolle toevoeging ook de algehele waarde van jouw huis verhoogt. Deze raamdecoratie wordt namelijk op maat gemaakt en in jouw huis geïnstalleerd, waardoor ook een potentiële koper de stijlvolle uitstraling en praktische voordelen van shutters zal waarderen.

Optimale ventilatie om vochtproblemen te voorkomen

Om vochtproblemen en schimmelvorming in de badkamer te voorkomen is een goed geventileerde ruimte essentieel. Een groot voordeel van shutters is dat deze uitstekende ventilatie mogelijkheden biedt. Door de montage op maat zal deze raamdecoratie de functie van het raam nooit blokkeren én door de makkelijke bediening is de luchttoevoer zelf te regelen.

Shutters kunnen op elk soort raam worden gemonteerd, van een schuifpui tot aan een draaikiep- of draai- kantelraam. In de badkamer zijn draai-kiepramen veel voorkomend van soms heel klein formaat. Voor de kleinere shutters met een dunnere zijstijl perfect, omdat deze meer licht toelaten dan standaard shutters en zo het raam ook groter lijkt. Zo heeft de shutterfabrikant MYT Shutters een kunststof shutter met een zijstijlbreedte van 40mm naast de standaard maat van 51mm. Vergis je niet, het beetje extra licht kan al het verschil maken in een kleinere badkamer!

Open het raam en de lamellen na een douche of bad om frisse lucht binnen te laten. Ook zijn er schuifbare shutterpanelen die geheel voor het raam weg te halen zijn. Doordat de raamdecoratie hier geen belemmering vormt, kunnen de condensatie en het vocht direct uit de badkamer ontsnappen. Op lange termijn helpt dit om de badkamer droog en schimmelvrij te houden.

Dit zijn de voordelen van shutters in de badkamer

Kunststof shutters voor de badkamer als duurzame oplossing

De badkamer is een vochtige omgeving. Daarom is het essentieel om raambekleding te kiezen die bestand is tegen deze omstandigheden. Kunststof shutters voor de badkamer zijn hier bijzonder geschikt voor.

Zo worden de kunststof producten vaak gemaakt van duurzame materialen die goed bestand zijn tegen vocht en schimmelgroei. Deze badkamer shutters van MYT bevatten een kern van aluminium en een buitenkant van kunststof. Hierdoor gaat deze raamdecoratie een leven lang mee en zal deze niet aangetast worden door vocht, warmte, schimmel of andere invloeden van buitenaf.

Onderhoudsgemak van badkamer shutters

Als laatste is het bij een badkamer van groot belang dat de ruimte schoon en hygiënisch is. Shutters zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek of swiffer om stof en vuil te verwijderen. Je wilt niet dat de raambekleding een hoofdpijndossier wordt als het gaat om schoonmaken. Ook dit maakt badkamer shutters de ideale oplossing voor een stijlvolle en praktische raambekleding.

Ook interessant