Binnenafwerking

Innovatieve ideeën voor gordijnen en textiel

De meest verscheidene stoffen laten zich nu zwevend licht en zinnelijk in scène zetten met de nieuwe ophangsystemen en roeden van Rosso Objekte. Het ontwerpstertrio Dorea Mundel, Ilona Amman en Viola Schwalm heeft een prachtig aanbod van innovatieve, fijn gevlochten stalen lussen en verschillende varianten van ovalen en rechthoekige ringen gecreëerd. Met hun nonchalant vrouwelijke benadering geven zij de collectie van Rosso Objekte een spannende prikkel. Om het geheel compleet te maken presenteert Rosso geometrisch gereduceerde, edele en bijzonder hoogwaarde gordijnroeden met een mat geanodiseerd of glanzend verchroomd oppervlak. Dankzij hun vervaardiging uit rond- of rechthoekprofiel vormen ze een perfecte eenheid met de verschillende ophangsystemen.

Interdisciplinair ontwerpstertrio maakt ontwerpen voor Rosso Objekte

Het ontwerpstertrio dat is samengesteld uit Dorea Mundel, Ilona Amann en Viola Schwalm, komt uit de verschillende artistieke omgevingen van industrieel, textiel- en sieradendesign. Volgens deze drie dames laten de tegengestelde achtergronden zich onderling verenigen tot de beste ontwerpen en inspireren ze elkaar. De industriële ontwerpster Dorea Mundel droeg bijvoorbeeld in hoge mate bij tot de ontwikkeling van de innovatieve gordijnlussen in gevlochten roestvrij staal. Tijdens het ontwikkelingsproces is zij op het idee gekomen slangen van gewalst weefsel te gebruiken, die doorgaans worden gebruikt om kabels te verbergen. Voor Rosso Objekte baseerde ze zich op het idee van de "multislang" en ontwikkelde de verfijnde en veredelde slangen met hun opvallende vlechtstructuur, die in elke huiselijke atmosfeer harmonieus kunnen worden geïntegreerd.

Stoffen perfect in scène brengen: met innovatieve "weefselslangen" en ruim gedimensioneerde "ringen"

Met de slangen uit verschillende materialen kunnen de stoffen op de meest eenvoudige manier worden opgehangen, in plooien worden gehangen en gedrapeerd, of het nu om zwaar vallende gordijnstoffen gaat of om ultralicht weefsel. Aan het einde van de band zijn de magneten aangebracht, die over de stof kunnen worden samengebracht en op deze manier de stof vastleggen. De magneetband dient ook om de stof op de zijkant in plooien te hangen. Het nonchalante en tegelijk edele uiterlijk is ook kenmerkend voor deze voorgestelde gordijnringen met hun opvallende ovalen en rechthoekige vormen en de roede die passend op deze ringen is afgestemd. Bij gebruik van tussendragers aan het raam, zijn er speciale varianten om de gordijnen "door te schuiven" met een uitsparing of opening in het bovenste derde gedeelte. Bovendien zijn de ringen ook voorzien van glijsegmenten, zodat de bediening geruisloos verloopt. Deze nieuwigheden beantwoorden aan de vormgevingsfilosofie van Rosso Objekte, die er steeds op gericht is op basis van één idee verschillende varianten en opties te ontwikkelen, alles in het gereduceerde design dat zo typisch is voor Rosso. In deze zin passen de onconventionele en frisse ideeën van de ontwerpsters perfect in het concept.

Ook interessant