Binnenafwerking

Kunst in dakvensters

Kunst in dakvensters
Van functioneel product naar kunstobject? Velux schrikt er niet voor terug. Voor de nieuwe collectie manuele verduisteringsgordijnen werkt Velux samen met vermaard designer Karim Rashid. Een partnership dat kadert binnen de nieuwe filosofie van Velux om meer samen te werken met internationaal erkende designers.

Christian Fosseur, General Manager van Velux Belgium: “Als je innovatief wil zijn, moet je de moed hebben om te experimenteren in het ontwerpproces. Samenwerken met internationaal erkende designers zoals de ‘King of Colors’ is een nieuwe ervaring bij de Velux Group. Onze producten focussen over het algemeen op functionaliteit en kwaliteit, maar hebben nu ook een esthetisch aspect: een symfonie van kleuren die leven brengt in huis. Die combinatie resulteert in een ontwerp dat voor iedereen toegankelijk is.”

“See a blind, not only as a utilitarian need, but a small piece of decorated art”

Karim Rashid is een flamboyante ontwerper en een van de meest productieve in zijn metier, met meer dan 3000 ontwerpen en maar liefst 300 awards achter zijn naam. Karim zweert bij kleuren, frisheid en moderniteit, met “Blobisme” of bubbels als zijn handelsmerk. Hij wordt door sommigen gezien als een culturele provocateur, met ‘democratische’ ontwerpen in de zin dat zij toegankelijk en betaalbaar zijn voor iedereen. Hij is wereldwijd actief in product- en interieurdesign, mode en meubelontwerp, verlichting, design en kunst.

Karim Rashid is naar eigen zeggen altijd op zoek naar manieren om het licht te maximaliseren in zijn interieurontwerpen. “Daglicht is essentieel voor ons fysieke en mentale welzijn. De dakvensters van Velux laten ruimtes baden in daglicht. Om ook een intieme en ontspannende sfeer te creëren, is de controle over het licht echter een absolute must. Velux vroeg me om te werken met licht en duisternis - een uitdaging die ik met veel plezier ben aangegaan. Verduisteringsgordijnen zijn de sleutel tot een goede slaap – zij het voor een middagdutje of tijdens de korte zomernachten - of in andere ruimtes waar je het licht maximaal wil controleren.”

ARTISTIEKE ODE AAN HET DAGLICHT

De collectie manuele verduisteringsgordijnen van Karim Rashid bevat vier unieke designs (Graphic flower, Flexous, Nature en Sensual), met elk twee verschillende kleuren. Afhankelijk van de individuele voorkeur, is er de keuze uit levendig roze of geel, of meer subtiele ontwerpen in zwart en wit. Inspiratie uit de digitale technologie enerzijds en de bloemmotieven anderzijds, geeft een moderne en toch poëtische kleur aan de collectie.

“Ik wil dat mensen de gordijnen niet zien als een standaardproduct, maar als een decoratieve kunst die schoonheid toevoegt en zelfs bepalend is voor de stijl van het interieur”, stelt Karim Rashid.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Prijs: vanaf 121 euro (incl. BTW)

Het nieuwe ontwerp past in elke collectie Velux dakvensters en is in enkele minuten geïnstalleerd dankzij het unieke Velux Pick & Click!®-systeem.

BESCHIKBAAR VANAF 1 MAART 2011