Verlichting

Inbrekers weren met buitenverlichting

Inbrekers benutten de momenten dat ze moeilijk gezien worden. In de zomer is dat vooral in de nacht en in de winter kan dat in de vroege avond al zijn, want dan is het heel vroeg donker. In het donker hebben inbrekers veel meer kans ongezien je huis binnen te dringen. Buitenverlichting is dus heel belangrijk om inbrekers te weren. Er zijn verschillende systemen om je huis goed te verlichten.

Licht met bewegingssensor

Je kunt op verschillende plekken in je achter- en voortuin verlichting aanbrengen met bewegingssensoren. Deze lampen gaan alleen aan wanneer iemand langsloopt. De lampen gebruiken daardoor niet continu energie en je hebt meteen in de gaten wanneer iemand door je tuin loopt. Nadeel is wel dat de lampen ook aangaan wanneer katten in de buurt lopen.

Licht met schemersensor

Er bestaat ook speciale verlichting voor de buitenomgeving die aanspringt zodra de schemer valt. Deze lampen staan de hele nacht aan en houden inbrekers effectief op afstand. Zorg dat je altijd speciale buitenverlichting gebruikt met kabels en aansluitsystemen die geschikt zijn voor buiten. Ze moeten immers wel tegen een regenbuitje kunnen.

Ook interessant