Badkamers

In hoogte verstelbare wastafel

In hoogte verstelbare wastafel
Bij het bepalen van de hoogte van de wastafel wordt gekeken naar de lengte van de gebruikers. Wanneer één van de gebruikers in een rolstoel zit, kan dit voor een uitdaging zorgen. Voor rolstoelgebruikers hangen wastafels vaak te hoog om zich te kunnen wassen en verzorgen. Bovendien heeft een rolstoelgebruiker ruimte ónder de wastafel nodig voor de benen. Met een speciale wastafelmodule is het niet nodig om twee wastafels op verschillende hoogtes in de badkamer te plaatsen.

Met één hand verstelbare wastafel

Handicare heeft een wastafelmodule ontwikkeld voor een verstelbare wastafel op een hoogte die prettig is voor de verschillende gebruikers. De wastafel kan met één hand in één beweging zowel naar beneden als naar voren gebracht worden, zodat de wastafel op een geschikte hoogte hangt en er voldoende beenruimte onder de wastafel beschikbaar is. Wanneer de wastafel nog verder naar beneden gebracht wordt, komt hij ook weer dichter bij de muur. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld jonge kinderen. Wanneer de wastafel in een hogere stand gezet wordt, is dit gemakkelijk voor verzorgers of langere gebruikers van dezelfde ruimte.

Eenvoudige, traploze bediening

In hoogte verstelbare wastafelDe wastafelmodule is eenvoudig te bedienen door middel van een hendel op de bovenzijde. Bij het ontwerp is uitgegaan van een zittende gebruiker, zodat deze het gewicht van zijn/haar armen kan gebruiken om de wastafel naar beneden te brengen. Dankzij de module kan de beschikbare ruimte optimaal benut worden en behoren grote ‘medische’ wastafels tot het verleden. De wastafelmodule is traploos in hoogte en diepte verstelbaar en is geschikt voor vrijwel iedere standaard wastafel met een vlakke achterzijde. De module wordt op de muur gemonteerd en geleverd in een neutrale kleur, wit.

Ook interessant