Vastgoed

Immoweb en Investr sluiten een exclusieve overeenkomst

Immoweb en Investr sluiten een exclusieve overeenkomst
Immoweb breidt zijn aanbod verder uit door een samenwerking aan te gaan met Investr, het online platform voor investeerders en beleggers in residentieel vastgoed. Deze exclusieve samenwerking tussen de twee vastgoedspelers stelt Immoweb in staat om nieuwe oplossingen aan te bieden aan particuliere vastgoedbeleggers, -kantoren en -ontwikkelaars. Tot nu toe was Investr alleen in Vlaanderen actief, maar dankzij de samenwerking met het eerste Belgische vastgoedplatform, zal Investr zich nu in Wallonië en Brussel kunnen vestigen.

Immoweb en Investr bundelen hun krachten

De twee platformen, Immoweb en Investr, bundelen hun krachten en zullen voortaan exclusief samenwerken. Dankzij die samenwerking kan het eerste Belgische vastgoedplatform oplossingen formuleren voor vastgoedbeleggers, -kantoren en -ontwikkelaars. In de toekomst worden ook gezamenlijke evenementen rond het thema investeren in vastgoed georganiseerd.

Immoweb versterkt zijn online platform waardoor bezoekers meer beleggingsmogelijkheden zullen krijgen. Dankzij de overeenkomst met Investr zullen vastgoedmakelaars ook beter geïnformeerd en uitgerust zijn om hun eigen cliënteel te adviseren. Het platform zorgt eveneens voor transparantie en verhoogt de vertrouwensrelatie met de makelaar.

“Sommige van onze klanten of klanten van vastgoedkantoren wensen te investeren in vastgoed, maar bij gebrek aan informatie en advies weten ze niet waar te beginnen. De samenwerking helpt ons om kopers beter te begeleiden en vooral beter te adviseren in aanvulling met makelaars en vastgoedontwikkelaars”, aldus Valentin Cogels, CEO van Immoweb.

Deze exclusieve samenwerking is volgens Frédéric Vandenhende, CEO van Investr, een belangrijke stap voor de groei van beide bedrijven. “Maar dat geldt ook voor de vastgoedmarkt in het algemeen. Dankzij onze samenwerking met Immoweb krijgen beleggers nu nog sneller toegang tot de vastgoedmarkt in ons land. In eerste instantie willen we onze opgebouwde kennis delen om samen uit te groeien tot dé digitale referentie in de vastgoedbeleggingsmarkt.”

Belgen en vastgoedbeleggingen

Met de huidige economische conjunctuur en de maatschappelijke veranderingen, die zich ook uiten op familiaal niveau door middel van samengestelde koppels en gezinnen, zijn er nogal wat Belgen die willen investeren in onroerend goed, maar dat niet altijd kunnen. Volgens Investr is 68% van de Belgen ervan overtuigd dat ze nooit in vastgoed zullen kunnen investeren, omdat ze niet over voldoende financiële middelen beschikken. Gemiddeld genomen meent de Belg dat hij 174.000 euro nodig heeft om te kunnen investeren. Nochtans volstaat 50.000 euro om te starten.

Opmerkelijk is dat slechts 28% van de Belgen echt vertrouwen heeft in vastgoed en zijn professionals. Dat is met name te verklaren doordat de Belgen niet voldoende geïnformeerd zijn. Nog opmerkelijker is dat minder dan 1% van de Belgen door hun bank geadviseerd wordt om in vastgoed te investeren.

“In 2018 was vastgoed één van de enige beleggingssoorten die de inflatie dekte. Wij willen de investeringen dan ook aanmoedigen en nog meer hulp en bijstand verlenen aan eigenaars, maar ook aan vastgoedbureaus en –ontwikkelaars”, aldus Valentin Cogels.

“De Belgische vastgoedmarkt is meer dan ooit een beleggersmarkt. Ongeveer 40% van de nieuwe gebouwen die op de markt komen, worden verkocht aan een vastgoedinvesteerder. Tien jaar geleden was dat beduidend lager. We zien een verschuiving van een kopers- naar een huurdersmarkt, net zoals bij andere landen zoals Duitsland en Nederland. Waar de vastgoedmarkt vroeger bestond uit 75% eigenaars en 25% huurders, gaan we nu naar een evenwichtige verhouding van fiftyfifty. Vandaar dat het des te belangrijker wordt om beleggers voldoende te informeren over het verwachte rendement”, zegt Frédéric Vandenhende.