Vastgoed

Immotheker lanceert exclusieve 'Starter Seminars'

Van 15 september tot en met 20 oktober kunnen (jonge) starters met concrete woondromen terecht op één van de gratis infoseminars. De sessies gaan door in 12 steden, verspreid over het hele land.
Immotheker stelt een aanzienlijk informatietekort met betrekking tot de aankoop van een eerste woning vast. Daarom organiseert deze onafhankelijke adviseur de ‘Starter Seminars’. Van 15 september tot en met 20 oktober kunnen (jonge) starters met concrete woondromen terecht op één van de gratis infoseminars. De sessies gaan door in 12 steden, verspreid over het hele land.

Een complexe immomarkt

Het werven van een eigen woning is sinds jaar en dag dé kernbelegging in het leven van de Belg. De stijgende huurprijzen, complexe administratieve omkadering en de wirwar aan financieringsvormen, maken de aankoop van een eerste woning bijzonder complex. Daarom organiseert IMMOTHEKER de reeks “Exlusieve Starter Seminars”. Tijdens deze gratis informatiesessies wil de onafhankelijke adviseur de consument-spaarder informeren over alle praktische en financiële aspecten waarmee hij bij de aankoop van een eerste woning te maken krijgt.

IMMOTHERKER 12-stedentocht

Van 15 september tot 20 oktober kunnen geïnteresseerde starters terecht in Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Dendermonde, Gent, Hasselt, Leuven, Luik, Sint-Niklaas, Namen en Waver. Tijdens deze gratis infosessies begeleidt IMMOTHEKER nieuws- en leergierige starters bij de aankoop van een woning. Gedurende de uiteenzetting, geeft deze onafhankelijke adviseur haar genodigden onmisbare “tips and tricks” voor de aanschaf van een eerste woonst. Als neutrale partij trekt zij hierbij de kaart van volledige transparantie en objectiviteit.

Geïnformeerd op weg

“Heel wat jonge mensen dromen van een eigen woning, maar weten niet precies hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. De planning, financiering en de praktische organisatie is dan ook geen sinecure. Waar moet je op letten bij de aankoop van een woning? Hoe pak je de zoektocht naar een geschikte hypotheek aan? Zal ik mijn lening wel kunnen betalen? Op deze en vele andere vragen willen we jonge starters een antwoord geven”, aldus John Romain, Bestuurder-Directeur van IMMOTHEKER.

Praktisch

De seminars starten telkens om 19u15 en duren anderhalf uur. Geïnteresseerde starters kunnen registreren via de website www.immotheker.be/starterseminars Onder de rubriek “Exclusieve Starters Seminars” kunnen ze de gewenste locatie aanklikken. Het aantal plaatsen is beperkt.

PLANNING IMMOTHEKER STARTER SEMINAR

N = Nederlandstalig
F = Franstalig
- Woensdag 15 september – Kinepolis Brussel (N)
- Donderdag 16 september – Kinepolis Gent (N)
- Woensdag 22 september – Metropolis Antwerpen(N)
- Maandag 27 september – Mons Expo (F)
- Woensdag 29 september – Kinepolis Leuven (N)
- Maandag 5 oktober – Hotel Serwir Sint-Niklaas (N)
- Woensdag 6 oktober – Maison des Notaires Wavre (F)
- Donderdag 7 oktober – Kinepolis Bruxelles
- Vrijdag 8 oktober – Belgica Dendermonde (N)
- Maandag 11 oktober – Château de Namur (N)
- Woensdag 13 oktober – Kinepolis Brugge (N)
- Donderdag 14 oktober – Kinepolis Liège (N)
- Woensdag 20 oktober – Kinepolis Hasselt (N)