Bedrijfsnieuws

ImmoPass haalt Tim Van Helden aan boord

ImmoPass haalt Tim Van Helden aan boord
Marc Guilmot, CEO van ImmoPass, en Tim Van Helden, Operations & Development Officer
ImmoPass trekt Tim Van Helden aan, komende van de Vlaamse Confederatie Bouw. Van Helden gaat als Operations & Development Officer ImmoPass in Vlaanderen duidelijk op de kaart plaatsen. Hij kan zich hiervoor beroepen op tien jaar ervaring als beleidsmedewerker in bouwgerelateerde functies. De startup ImmoPass is het eerste onafhankelijk privébedrijf met een eigen technische controledienst voor vastgoed.

Van Helden wordt bij ImmoPass de Operations & Development Officer. Hij zal er als aanspreekpunt voor de Vlaamse architecten in eerste instantie mee instaan voor de verdere uitbreiding van de ImmoPass-activiteiten aan Vlaamse kant.

Marc Guilmot, mede-oprichter en CEO van ImmoPass, legt uit: ‘Tim Van Helden beschikt over een uitgebreid netwerk in de Vlaamse vastgoedsector. Als bevoorrechte gesprekspartner van de Vlaamse architecten zal hij in het bijzonder bijdragen tot het vervolledigen van de diensten van ImmoPass in het noorden van het land en tegelijkertijd op zoek gaan naar nieuwe partnerships in energierenovatie, een sector waarin hij kan bogen op erkende competenties.’

Beleidsmatig en bouwgerelateerd

Van Helden studeerde af als Master in de Politieke Wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel en ging meteen aan de slag als parlementair medewerker. Hij volgde er de commissies Wonen, Welzijn en Binnenlands Bestuur op. In 2015 startte hij als Adviseur Energie bij de Vlaamse Confederatie Bouw. Daar informeerde en ondersteunde hij bouwbedrijven over energetische thema’s, voornamelijk gelinkt aan het renovatiepact en de langetermijndoelstelling die de Vlaamse Overheid heeft vooropgesteld. Daarnaast was hij actief in het kader van duurzaam betonherstel en binnenluchtkwaliteit.

‘De startup spirit, de dynamiek en de flexibiliteit van dit jonge bedrijf spreken me enorm aan’, stelt Van Helden, Operations & Development Officer bij ImmoPass. ‘Mijn carrière speelde zich tot nog toe grotendeels af op het beleidsniveau. Door de concrete invulling ervan hield ik de vinger aan de pols van de bouw- en vastgoedsector. Bij ImmoPass kan ik die expertise inzetten om van dit verhaal mee een succes te maken.’

Een verouderend vastgoedpark in Vlaanderen

Iedereen die baat heeft bij een objectieve controle van een vastgoed behoort tot de doelgroep van ImmoPass. Naast kopers en verkopers van woningen, vastgoedkantoren en beheerders van bijvoorbeeld kantoorgebouwen, zijn syndici met name in Vlaanderen een belangrijke doelgroep, gezien de vele mede-eigendommen die ons Gewest telt. Aangezien het vastgoedpark in Vlaanderen stilaan veroudert, beantwoordt ImmoPass aan een concrete behoefte in het kader van een gebouw of woning die men wil (ver)kopen en/of beheren als een goede huisvader. Om de consument beter te beschermen en de kwaliteit van het vastgoed te verbeteren, kent ImmoPass immers na een professionele, gestandaardiseerde audit een technisch kwaliteitslabel toe. Zo brengt het transparantie voor alle betrokken partijen.

ImmoPass streeft ernaar om in 2021 500 audits van gebouwen uit te voeren in Vlaanderen.

Een objectief technisch kwaliteitslabel

De technische audit van ImmoPass is een professionele inspectie van een gebouw op meer dan 80 controlepunten. Enkel een door ImmoPass gecertificeerde architect voert deze audit uit. Deze geeft ook meteen de prioriteit en budgetraming van de eventuele uit te voeren werken aan. De controles verlopen per thema: omgeving en toegang, buitenkant van het gebouw, gemeenschappelijke ruimtes, particuliere woningen (in een gebouw met mede-eigendommen) en technische installaties.

Ook interessant