Ilex Crenata Green Hedge: ideaal alternatief voor de Buxus

15 februari 2022 Bron: Bouw & Wonen
Ilex Crenata Green Hedge: ideaal alternatief voor de Buxus
De Ilex Crenata Green Hedge is een sterke en prachtige haagplant, die het hele jaar door groen is. De Green Hedge wordt vaak gekozen als alternatief voor de Buxus, omdat de haagplant qua uiterlijk veel gelijkenissen vertoont. De Green Hedge is echter niet gevoelig voor aantastingen en ongedierte zoals de buxusrups en buxusmot. Met de Green Hedge voorkomt u een bruine en kale haag én hoeft u niet langer ongedierte in uw Buxus te bestrijden.

Ilex crenata Green Hedge kopen

Al tientallen jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Ilex Crenata Green Hedge. Alle haagplanten worden direct uit onze eigen kwekerij geleverd in een stevige en plantvriendelijke verpakking. Zo verzekeren wij u de beste kwaliteit planten én een lage prijs. U geniet met de Green Hedge bovendien gegarandeerd van een mooie, groenblijvende en onderhoudsvriendelijke haag.

Ilex Crenata Green Hedge als buxusvervanger

De Ilex Crenata Green Hedge heeft opgaande takken en fijne, glanzende en groene blaadjes. De opgaande groei maakt de Green Hedge ideaal voor hagen en vormsnoei. De haagplant verdicht zich goed en groeit gemiddeld 20 tot 35 centimeter per jaar (iets sneller dan de Buxus). Om een strakke haag of vormheester te creëren, raden we u aan om de Green Hedge twee keer per jaar te snoeien. Doe dit bij voorkeur vlak voor en na de zomer. De Green Hedge krijgt in de maanden mei en juni fijne, witte bloemetjes.

Onderhoudsvriendelijke haag

Met onze tips qua onderhoud en verzorging zorgt u er voor dat de Green Hedge uitgroeit tot een mooie, gezonde en volle plant. Zo is het belangrijk dat u de Green Hedge aanplant in lucht doorlatende aarde. Zo kan de plant optimaal alle voedingsstoffen en vocht opnemen. Strooi eventueel wat rododendrongrond rond de plant tijdens het aanplanten. Zorg er voor dat met name de wortels goed vochtig gehouden worden na het aanplanten. Indien nodig kunt u de Green Hedge van extra water voorzien. Tot slot is het raadzaam om twee keer per jaar de aarde los te woelen en humusrijke tuingrond rond de Green Hedge te strooien. De Green Hedge wortelt namelijk niet zeer diep.

Wat is het verschil tussen de Green Hedge en andere Ilex planten?

De Ilex Crenata Green Hedge is de beste keuze als u zoekt naar een alternatief voor de Buxus. De Green Hedge lijkt dankzij zijn glanzende en kleine bladeren en dichte vertakkingsvorm namelijk qua uiterlijk veel op de Buxus. De Caroline Upright is een Ilex haagplant met een compacte en opgaande groei. De bladeren zijn donker van kleur, bolvormig en vrij klein. In tegenstelling tot andere Ilex haagplanten krijgt de Caroline Upright geen besjes in het najaar. De Maximowicziana Kanehirae is een Ilex plant met glimmende, donkergroene en spitse bladeren. Alle Ilex haagplanten zijn zeer geschikt voor het aanplanten van zowel hoge als lage hagen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo