Nieuwbouw

Icedôme moet hypermodern ijspaleis worden

De KNSB en NOC*NSF spraken donderdag hun vertrouwen uit in het Icedôme Almere. De schaatsbaan moet vanaf 2016 gaan fungeren als nieuwe schaatstempel van Nederland. De financiële onderbouwing laat wat langer op zich wachten dan gepland. De KNSB vertrouwt erop dat de komende weken de gesprekken met diverse partijen over de exploitatie en koop/financiering van het complex met succes worden afgerond.

Icedôme Almere (ontworpen door A&E Architecten) hoopt jaarlijks tussen de 1,2 en 2 miljoen bezoekers te trekken. Het complex dat bouwbedrijven BAM en Van Vlijmen voor 183 miljoen euro willen realiseren, is gesplitst in een deel voor topsport en een deel voor wedstrijden en recreatiesport.

Voor wedstrijden is een baan van 400 meter gepland met 20.000 tribuneplaatsen. Een tweede baan van 30 bij 60 meter, met bijbehorende tribune voor 4000 toeschouwers, is bedoeld voor onder meer shorttrack, ijshockey en kunstrijden.

Ter ondersteuning van de laatste sport voorziet het complex ook in een turnhal. De schaatshal biedt daarnaast nog diverse faciliteiten voor onder meer krachttraining, sportmedische toepassingen en wetenschappelijk onderzoek naar sport.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant