Vastgoed

Huurprijzen Marollen met 30 procent gestegen

Het aantal inwoners van de Marollenwijk in Brussel is de afgelopen vijftien jaar gestegen en de bevolking verjongt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Actiecomité van de Marollen. De resultaten werden donderdag voorgesteld. De huurprijzen in de buurt zijn wel onrustbarend gestegen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in 2006 bij 254 inwoners van de Marollen. Het actiecomité kreeg daarvoor de hulp van sociologiestudenten van de Université Catholique de Louvain.

De stijging van het aantal inwoners is te zien vanaf 1991, na een forse leegloop in 1969. Volgens het comité werpt de renovatie van de wijk dus zijn vruchten af. Toch zijn er nog altijd krotwoningen, vooral in het lagere gedeelte van de buurt, zegt Bernadette Van Zuylen, verantwoordelijke voor het onderzoek.

De bewoners van de wijk verjongen ook. In 1969 was de helft er ouder dan zestig. In 2006 was dat nog 20 procent. De grootste zorg van de Marollenbewoners is de explosieve stijging van de huurprijzen. Die zijn in tien jaar met 25 à 30 procent toegenomen.