Vastgoed

Huren duurste winkelstraten hard omlaag

In meer dan de helft van de meest prestigieuze winkelstraten in de wereld zijn de huurprijzen voor winkelpanden ten opzichte van een jaar geleden gedaald. Fifth Avenue in New York bleef de duurste straat om een pand te huren, 13.000 euro per vierkante meter per jaar.
Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviesbedrijf Cushman & Wakefield dat dinsdag is gepubliceerd, er werden 274 straten in zestig verschillende landen onderzocht.

De huurprijzen zijn in bijna een kwarteeuw niet eerder zo hard gedaald als nu het geval is. Toch is in 18 procent van de gevallen de huurprijs juist gestegen, in de Braziliaanse stad Sao Paulo het meest.

Op Fifth Avenue daalde de huurprijzen in een jaar tijd met 8,1 procent. De straat voert al acht jaar de rij van duurste winkelstraten aan. De tweede positie is voor Causeway Bay in Hongkong, maar daar daalde de prijzen met maar liefst 15,1 procent. Op drie staat de Champs Elysées in Parijs, daar bleven de huurprijzen op hetzelfde niveau.

In de top-tien van duurste winkelstraten moest Grafton Street in de Ierse hoofdstad Dublin het meeste terrein prijsgeven met een daling van 22,5 procent.

Over de Nederlandse winkelstraten wordt alleen opgemerkt dat de prijzen stabiliseren en op sommige locaties dalen.