Beveiliging

Houd je huis veilig tijdens de vakantie

Houd je huis veilig tijdens de vakantie
Nu de zomer voor de deur staat, trekken veel mensen er weer op uit naar hun vakantiebestemmingen. Het gevolg hiervan is echter dat veel huizen leeg achterblijven en daarmee de kans op inbraak en diefstal toeneemt. Ring, leverancier van slimme videodeurbellen en beveiligingscamera’s, deelt daarom vier tips over hoe je je huis veilig houdt tijdens die welverdiende vakantie.

1. Laat het lijken alsof je thuis bent

Geen enkele dief komt ook maar in de buurt van je huis als ze denken dat jij achter de deur klaarstaat om hem of haar te begroeten. Vraag je buren daarom om de post uit je brievenbus of van de mat te halen en, indien nodig, om het gras minstens één keer te maaien als je weg bent. Houd je gordijnen open, zorg voor automatische verlichting, parkeer je auto op je oprit of voor de deur, of vraag je buurman of -vrouw om zijn of haar auto daar neer te zetten. Alles om de indruk te wekken dat er iemand thuis is.

2. Ga slim om met beveiligingsverlichting

Je zult er niet gek van opkijken dat dieven van het donker houden, omdat ze dan minder goed zichtbaar zijn voor voorbijgangers en buren. Door camera’s en verlichting ’s avonds automatisch aan te laten springen – of nog beter: installeer smartverlichting met bewegingsdetectoren – en houd zo verdachte indringers op afstand van je huis. Door camera’s met ingebouwde beveiligingsverlichting of buitenverlichting met bewegingssensoren bij je oprit of in je voortuin te plaatsen, weet je het direct als er ongenode (of ongewenste) gasten richting je voordeur lopen.

3. Ga voor smart home-beveiliging

Om voor nog meer gemoedsrust te zorgen als je weg bent, is het goed om je huis te beveiligen met de nieuwste beveiligingsmogelijkheden. Wees proactief en geef inbrekers geen tijd om snel iets weg te roven: investeer in slimme camera’s en -deurbelsystemen. Neem bijvoorbeeld de Ring Video Doorbells, deze sturen direct meldingen naar je smartphone, tablet of pc als iemand op je deurbel drukt of de bewegingssensoren activeert. Vanaf de gratis Ring-app zie, hoor en spreek je met visite of de postbode die voor je deur staat vanaf je vakantiebestemming.

4. Zorg voor zichtbare home security

Hoe zichtbaarder je beveiliging is, hoe kleiner de kans dat je ten prooi valt aan een dief. Installeer een zichtbare beveiligingscamera of een slimme deurbel om inbrekers en autodieven bij je huis weg te houden. Het kan bijvoorbeeld ook helpen om bordjes of stickers op te hangen in je tuin of op je ramen om eventuele indringers eraan te herinneren dat zij in de gaten worden gehouden.

Ook interessant