Houd de badkamer netjes

26 juni 2018 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Houd de badkamer netjes
Ken je dat? Eigenlijk zouden er alleen een leuk zeepje en een glazen potje nagellak op de plank moeten staan, maar plotseling staan daar ook een spuitbus haarlak, een tube tandpasta en een bakje wattenstaafjes. En het afdekblad, waarop normaal gesproken alleen de zeepdispenser en een kleine varen in het hoekje staan, ligt vol met wattenschijfjes, nagelvijlen en haaraccessoires. En de fhn, die op een of andere manier altijd ergens in het zicht ligt. Al deze dingen trekken alleen maar stof aan, terwijl je ertegen opziet om schoon te maken, omdat je dan eerst grondig moet opruimen.

Als deze situatie zich ook bij jou thuis voordoet, dan hebben wij de oplossing. Hier vind je inspiratie in een aantal tips en tricks om de badkamer netjes te houden en te zorgen dat deze eenvoudig schoon te maken is.

Dansani - Houd de badkamer netjes

Gebruik kasten en lades

Zorg dat je voldoende ruimte in kasten en lades hebt, zodat je de badkamerspullen daarin kunt opbergen en het stof buiten kunt sluiten. Als je geen ruimte hebt voor een traditionele hoge kast, dan kun je altijd creatief zijn en goede plekken zoeken om bovenkastjes op te hangen.

Dansani - Houd de badkamer netjes

Houd de lades netjes geordend

Vergeet kastdeurtjes onder de wastafel en kies in plaats daarvan voor een meubel met lades. Zo hoef je niet steeds door de knien om dingen uit het kastje te halen. Gebruik doosjes om de lades in kleine vakjes in te delen, zodat elk voorwerp zijn eigen plekje heeft en makkelijk te vinden is. Maar ook dat alles altijd op zijn plek blijft liggen, ook als je de lade een beetje te hard open of dicht doet op een drukke ochtend. Je kunt de bakjes zelf maken of ergens kopen, maar denk eraan om bakjes te kiezen die eenvoudig af te nemen en schoon te maken zijn. Je kunt ook een maatwerkoplossing kiezen, zoals deze van Dansani. Dansani biedt veel mogelijkheden voor het inrichten van badkamers met kasten en lades.

Dansani - Houd de badkamer netjes

Maak het eenvoudig om de kasten netjes te houden

Gebruik kleine bakjes of doosjes die stapelbaar zijn. Daarmee heb je controle over de kleine dingetjes. Je kunt eenvoudig het hele bakje uit de kast halen als je de inhoud nodig hebt.

Je kunt ook kiezen voor een oplossing met elegante, uittrekbare bakjes die perfect op de planken van de kast passen. Op die manier bescherm je de plank zelf en kun je bovendien alleen dat ene bakje uit kast halen waar je iets uit wilt pakken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo