Nieuwbouw

Houben en Strabag bouwen T2 campus in Genk

Houben en Strabag bouwen T2 campus in Genk
De T2-campus is een ambitieus project dat VDAB, SYNTRA Limburg en het autonoom gemeentebedrijf van de stad Genk samen realiseren in het kader van het SALK. Samen lanceerden zij en aanbesteding om te starten met de bouw in Genk. Begin 2017 start aannemer HOUBEN-STRABAG met de bouw van deze talent/technologie-campus, goed voor een totale oppervlakte van 24.400 m2 en een totaalbedrag van 31,5 miljoen euro. Het wordt een campus met opleidingen voor zowel leerlingen als werknemers, werkzoekenden en ondernemers. Vanaf 2018 zullen er dagelijks zo’n 1.300 trainees, jongeren én volwassenen, deelnemen aan inspirerende technologiemodules en –projecten.

Ontwerpteam Atelier Kempe Thill – OSAR tekende een campusgebouw dat technologie letterlijk in de etalage zet. De hoogtechnologische labo’s focussen op nieuwe energie, IT, nieuwe materialen en elektro. Stef Vermeulen, procesmanager van de T2-campus:” In deze open campus zullen de trainees van VDAB, SYNTRA Limburg en leerlingen van de Limburgse (technische) scholen samen gebruik maken van de labs met state-of-the-art uitrusting. Zo wil de T2-campus een unieke partner worden voor projecten met kennisinstellingen en bedrijven. Bovendien willen de partners door samen te investeren steeds de nieuwste technologieën en technieken kunnen aanbieden.”

Wim Dries, burgemeester stad Genk:“ De T2-campus zal gebouwd worden op het Thor Park, vlak langs het monumentale hoofdgebouw van de voormalige mijnsite van Waterschei. De ambitie ligt hoog: het technologisch talent ontdekken, stimuleren en ontwikkelen dat Limburg nodig heeft om zijn economisch weefsel te versterken.”

Aannemer HOUBEN-STRABAG start begin 2017 met de bouwwerken. "We zijn, als grote Limburgse aannemers, zeer verheugd om dit belangrijke project te mogen realiseren. Zowel HOUBEN als STRABAG is op de site van het Thor Park zeer aanwezig. STRABAG realiseerde hier recent EnergyVille I en IncubaThor. HOUBEN is sinds september gestart aan EnergyVille II. In combinatie werken we momenteel ook aan de restauratie van het Thor Central, het voormalige hoofdgebouw van de mijnsite, dat de laatste rechte lijn ingaat. De samenwerking tussen HOUBEN en STRABAG heeft eerder op diverse werven in Limburg tot succesvolle realisaties geleid en dit zetten we in de toekomst graag door."

De T2-campus is een belangrijk project uit het SALK en wordt naast de eigen inbreng van de partners financieel ondersteund door EFRO en Strategisch Actieplan voor Limburg (SALK). De totale kostprijs van het project wordt geraamd op 57 miljoen Euro. De eerste opleidingen worden er gepland voor september 2018.

Ook interessant