Verbouwen

Hotel in gebouwen van Lernout & Hauspie?

Staalproducent Joris Ide uit Zwevezele wil in de kantoorgebouwen van Lernout & Hauspie in Ieper een hotel en jeugdherberg inrichten. Het bedrijf heeft een aanvraag ingediend voor 108 gewone kamers en 174 bedden voor jeugdlogies.
Als het hotelcomplex er komt, stijgt het aantal bedden in Ieper met zo'n 30%. De bezetting van de bedden in de Ieperse hotels bedraagt momenteel slechts 63%. Maar voor de 100e verjaardag van de Eerste Wereldoorlog vanaf 2014 verwacht Ieper veel gasten. Vandaar het idee om hotels in te richten in het leegstaand gebouw.

Middenstandsorganisatie Unizo is niet tegen de komst van het hotel maar stelt vragen bij de herbestemming van de terreinen. "We hebben er twee jaar geleden nog voor gevochten om daar geen tweede handelszone van te maken met een Carrefour of zo bijvoorbeeld", zegt Peter De Groote van Unizo Ieper. "We kijken ernaar uit om te zien wat er nu zal gebeuren met die plannen. Voor Ieper hebben we gezegd: één handelszone is goed. Als er een tweede handelszone moet komen, dan willen we die in de Meersen in de binnenstad."