Algemeen

Honeywell vernieuwt Enterprise Buildings Integrator

Honeywell heeft zijn befaamde systeem voor gebouwbeheer, Enterprise Buildings Integrator (EBI), geüpdatet en biedt daarmee Facility personeel de mogelijkheid om de belangrijkste technologie op het gebied van gebouwen eenvoudiger en nauwkeuriger te bekijken en te verbeteren. EBI R430 helpt de efficiëntie te verbeteren, en op energie en operationele kosten te besparen door de installatie, planning en controle te vereenvoudigen. Nieuwe elementen zijn onder meer een krachtigere automatiseringsmotor, uitgebreide mobiele toegang en een opnieuw ontworpen user interface, die speciaal is ontwikkeld om zowel routinetaken als meer geavanceerde taken sneller af te handelen.

De nieuwste versie van EBI richt zich op de groeiende trend van slimme, geïntegreerde gebouwen – faciliteiten waar geautomatiseerde systemen worden samengevoegd en beheerd in een bedrijfsnetwerk. Het biedt een beter en veelomvattender beeld van alle materialen en activiteiten, wat de dagelijkse productiviteit sterk bevordert en besparingen tijdens de levensduur van een gebouw oplevert. Volgens de General Services Administration (VS) kan een “slim” gebouw het energieverbruik met maximaal 14 procent verminderen en de operationele efficiëntie met maar liefst 12 procent vergroten.

Als gevolg daarvan brengt nu meer dan een kwart van de bouw- en verbouwingsprojecten die Honeywell leidt, een bepaald niveau van integratie met zich mee - een vervijfvoudiging in het afgelopen decennium. En EBI is de motor die de noodzakelijke interface en intelligentie biedt.
“We hebben de waarde van geïntegreerde systemen op de lange termijn gezien en op EBI gerekend om die besparingen te realiseren,” aldus Paul Greenwood, Manager Beveiliging en Veiligheid bij St. Michael’s Hospital in Toronto. “De nieuwe versie heeft de voordelen alleen nog maar versterkt. De automatiseringsmotor is krachtiger, waardoor we bijvoorbeeld twee tot drie keer sneller toegangskaarten kunnen programmeren. Die efficiëntie is belangrijk met het oog op de hoeveelheid aanvragen die we elke dag moeten verwerken.”

De recente upgrades van EBI focussen zich op:
  • Verbeterde integratie – EBI is nu compatibel met vele algemene webdiensten, om Facility Managers en IT-medewerkers nieuwe opties te bieden om de wijze waarop gebouwsystemen gegevens importeren en analyseren aan te passen, en de informatie te combineren tot aanbevelingen op grond waarvan actie kan worden ondernomen.
  • Meer efficiëntie – Facility Managers kunnen met behulp van de vernieuwde automatiseringsmotor en planning in enkele minuten systemen over het hele gebouw programmeren en coördineren, waaronder HVAC, verlichting, beveiliging en persoonlijke veiligheid.
  • Verbeterde mobiliteit – Medewerkers kunnen smartphones blijven gebruiken voor externe toegang en extern beheer, maar kunnen nu ook werken met verbindingen via tablets, waarop dezelfde user interface wordt weergegeven als op een EBI-werkstation. Zo hebben ze toegang tot alle informatie over het gebouw, zoals de systeemstatus en trendgegevens, die het energieverbruik in real time optimaliseren.
  • Intuïtieve interface – Hoewel de basisindeling en de navigatie onveranderd zijn, omvat de nieuwe software functies die veel worden gebruikt in consumententoepassingen, zoals slepen-en-neerzetten. Daardoor kunnen dagelijkse taken en training vergemakkelijkt worden.


“Facility Management draait niet langer alleen om het onderhoud van een fysieke structuur,” aldus Paul Orzeske, President van Honeywell Building Solutions. “Het gebouw is nu nauw verbonden met het succes van het bedrijf dat erin gevestigd is. EBI vergroot de kennis en efficiëntie, en biedt facility medewerkers een ruimere toegang tot de gegevens en hulpmiddelen die ze nodig hebben om duurzame verbeteringen aan te brengen – veranderingen die de winstgevendheid kunnen beïnvloeden.”

Honeywell EBI is een bekroond systeem voor gebouwbeheer dat onder meer de integratie van beveiliging, comfort, persoonlijke veiligheid en energiecontrole vergemakkelijkt. Het biedt gebruikers een centraal toegangspunt en een consistente weergave van informatie en hulpbronnen die het vermogen verbeteren om een gebouw, campus of organisatie met meerdere locaties te controleren, beheren en beschermen.

Daarnaast communiceert EBI met toonaangevende open sectorprotocollen, zoals BACNet®, OPC® en LonWorks®, die klanten helpen om software en hardware van andere leveranciers te integreren en te profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit die kenmerkend zijn voor interoperabele architectuur.

In de afgelopen tien jaar zijn al ruim 20 000 EBI-systemen in meer dan 160 landen geïmplementeerd. Huidige klanten kunnen gemakkelijk upgraden naar de nieuwste versie om zo te genieten van de nieuwe opties en een blijvend rendement op hun investering.

Ook interessant


Build for Life