Algemeen

Intelligente en geïntegreerde gebouwtechnieken voor ziekenhuizen

Op donderdag 3 en vrijdag 4 april is Siemens aanwezig op Soins & Santé in Namur Expo, de beurs die alle apparatuur, oplossingen en innovaties samenbrengt op het vlak van gezondheidszorg. De onderneming stelt er haar gebouwbeheersysteem Desigo Total Building Solutions en Totaly Integrated Power (TIP), de oplossing voor energiedistributie voor.

Zorginstellingen staan voor vele uitdagingen. Naast de zorg voor patiënten, wordt hun takenpakket steeds uitgebreid. Het respect voor milieurichtlijnen en – wetgeving wint aan belang, en de continue verbetering van het comfort en de veiligheid van de patiënt blijft een focuspunt. En dat steeds met het oog op kosten besparen. Siemens, actief in de gezondheidszorgsector met in vivo en in vitro oplossingen, maar ook sterke partner op het vlak van gebouwentechnologie en energiedistributie, biedt hiervoor verscheidene oplossingen.

Intelligente en geïntegreerde gebouwtechnieken zorgen voor meer energieefficiënte en meer comfort in ziekenhuizen.

Siemens Desigo Total Building Solutions is een gebouwbeheersysteem dat o.a. werd ontwikkeld met het oog op zorgverlening in een aangename maar weliswaar betaalbare omgeving. Er wordt aandacht besteed aan de efficiëntie van het gebouw en het personeel, en aan de veiligheid en patiëntenzorg.

Desigo Total Building Solutions is zowel in operatiekamers (OK) als in andere ruimtes toepasbaar. Het is een geïntegreerde oplossing die tal van technieken kan beheren: HVAC (verwarming – ventilatie – airconditioning), verlichting, zonnewering, deurcontrole, en diverse medische technische alarmen in een OK, en dat allemaal vanaf één centraal punt.

Siemens heeft referenties in verschillende ziekenhuizen. Zo opende het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst in december 2013 haar vernieuwde operatiekwartier met een totaaloplossing van Siemens. De operatiezalen en de nevenlokalen werden uitgerust met de Desigo Total Room Automation (TRA). Desigo TRA verbindt alle disciplines binnen een ruimte en zorgt voor een perfecte wisselwerking tussen verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting en zonnewering.

Totaly Integrated Power

Naast het Desigosysteem zal Siemens TIP, of Totaly Integrated Power voorstellen. TIP is een geïntegreerde oplossing voor de elektriciteitsverdeling in functionele en industriële gebouwen - van middenspanningssystemen tot stopcontacten. TIP maakt gebruik van op elkaar afgestemde producten en systemen, communicatie- en softwaremodules voor de verbinding van elektriciteitsverdeelsystemen met industriële automatiserings- en gebouwautomatiseringssystemen. Zo zijn belangrijke besparingen bij het beheer van het gebouw mogelijk. Ook hiervan maken verschillende Belgische ziekenhuizen al jarenlang gebruik.

Ook interessant


Build for Life