Vastgoed

Honderd Belgen opgelicht in Turkije?

Zeker honderd Belgen die een appartement hebben gekocht in Antalya, in Turkije, wachten nog altijd op hun eigendomsbewijs. Volgens de Belgen gaat het om oplichting, samen gaat het om ruim 17 miljoen euro. Uithangbord van het project was voormalig tennisster Sabine Appelmans, die zelf ook opgelicht is.

Het was het Limburgse vastgoedkantoor Azur Properties dat de verkoop regelde. Azur Properties startte het project enkele jaren geleden, samen met een Turkse vennootschap.

"Het huidige probleem situeert zich bij de Turkse bouwfirma die de appartementen zou bouwen", zegt advocate Petra Franssens. "Die bouwt nu niet meer voort en levert ook geen eigendomsbewijzen meer af."

Volgens Franssens wordt nu uitgezocht wat het probleem precies is, "maar het wordt ons voorgesteld als voorlopige liquiditeitsproblemen". Sommige Belgen hebben wel een eigendomsbewijs gekregen, maar de meesten nog niet.

Uithangbord voor het project was de Belgische tennisster Sabine Appelmans. Zij zou in de buurt van de appartementen tennisstages geven, maar ook Appelmans werd opgelicht.

Bart Staes, Europarlementslid voor Groen! heeft het probleem intussen aangekaart bij de Europese Commissie. Hij wil dat er een onderzoek komt.