Hogeschool PXL erkend als opleidings- en examencentrum zonne-energiesystemen

  BE   20 april 2021 Bron: PXL
Hogeschool PXL erkend als opleidings- en examencentrum zonne-energiesystemen
Hogeschool PXL kreeg onlangs van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) een erkenning als opleidings- en examencentrum voor de RESCert-opleiding fotovoltaïsche zonne-energiesystemen (PV). Wie een certificaat van bekwaamheid wil behalen, kan voortaan ook bij de hogeschool terecht.

Chris Hendrickx, PXL-lector Elektromechanica: “Dit is een mooie erkenning van onze expertise op het vlak van zonne-energiesystemen en een beloning voor de infrastructuurinspanningen die onze hogeschool de afgelopen jaren geleverd heeft. De erkenning is ook goed nieuws voor onze PXL-graduaatsstudenten Hernieuwbare Energiesystemen. Die kregen deze leerstof sowieso al binnen hun opleiding, maar dankzij de erkenning hebben ze binnenkort ook een extra certificaat op zak.”

Christa Grosemans, coördinator van de PXL-graduaatsopleidingen Elektromechanica: “Onze studenten gebruiken de PXL-Green & Tech-campus als een ‘living lab’ waar ze hun praktijkervaring opbouwen. Zo hebben ze onder begeleiding van hun gecertificeerde docenten de installatie van de zonnepanelen voor hun rekening genomen.”

Nu het systeem van de terugdraaiende teller afgeschaft wordt, is het wel een woelige tijd voor installateurs van zonnepanelen. Christa Grosemans: “Laat dat ons niet afleiden van de kern van de zaak: dat zonne-energie héél belangrijk is – en blijft – als bron van hernieuwbare energie. En hernieuwbare energie is in tijden van klimaatverandering een absolute must.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo