Algemeen

PXL haalt bouwtoppers binnen

PXL haalt bouwtoppers binnen
Ongeveer een maand voor de start van het nieuwe academiejaar heeft Hogeschool PXL zich versterkt met enkele ervaren toppers uit de Vlaamse bouwsector: Bas van de Kreeke (Van de Kreeke), Anthony Casteels (Stadsbader nv) en Philip Vanmontfort (VMFC, vroeger Houben nv) gaan alle drie aan de slag bij Hogeschool PXL en zullen daar als lector/coach jong aanstormend talent klaarstomen voor een job in de continu veranderende bouwsector.

Bas van de Kreeke was tot oktober 2019 CEO van zijn eigen, wijd en zijd bekende bouwbedrijf: “Ik heb vorig jaar de keuze gemaakt om het operationele management van mijn bedrijf over te dragen en me meer bezig te houden met ondernemerschap, onderwijs en mijn gezin. Deze stap is dus een logische, bewuste keuze: ik wil de ervaring die ik jarenlang als bedrijfsleider heb opgedaan, delen met een nieuwe generatie jonge bachelors Bouw die de bouwsector van de toekomst mee zullen vormgeven.”

Ook Anthony Casteels, als afdelingsverantwoordelijke bij Stadsbader nv mee betrokken in het Oosterweelproject in Antwerpen, en Philip Vanmontfort, bedrijfsleider van VMFC en in het verleden projectleider bij Houben nv, versterken het PXL-bouwteam. Daarnaast worden er ook binnen de nieuwe graduaatsopleiding Werforganisatie en de graduaatsopleiding Bouwkundig Tekenen nieuwe lectoren en coaches aangeworven die al ettelijke jaren ervaring in de bouwsector op hun teller hebben staan.

PXL-opleidingshoofd bouw Chris Leinders is in de wolken met zijn recente aanwinsten: “Ik ben er zeker van dat Bas, Anthony, Philip en onze andere nieuwe collega’s een meerwaarde zullen zijn voor onze PXL-bouwopleidingen. Zij brengen een karrenvracht aan ervaring en inzichten binnen waarvan onze studenten zullen profiteren, niet alleen in hun theorievakken, maar ook en vooral in hun projecten, werfbezoeken en stages. In de bouw van de toekomst worden digitalisering, duurzaamheid en efficiëntie alsmaar belangrijker: op elk van die thema’s hebben we meerdere specialisten in huis die ook nog eens met minstens één been in de bouwsector staan. Zo zijn we gewapend om de vakkundige bouwtalenten klaar te stomen waaraan de sector – ook in coronatijden – zo’n nood heeft.”

Ook interessant


Build for Life