Verbouwen

Hoe werk je een schuurtje netjes af?

Hoe werk je een schuurtje netjes af?
Ben je wel een doe-het-zelver en wil je goede platen gebruiken om bijvoorbeeld je badkamer van een mooie kunststof wand te voorzien of wil je degelijke platen gebruiken die ook buiten tegen een stootje kunnen en lang meegaan? Dan is de keuze voor Trespa verstandig.

We hebben voor je uitgezocht wat je er allemaal mee kunt doen en weten nu ook precies wat voor soort materiaal het is.

Wat is Trespa?

Trespa is een merknaam die veel gebruikt wordt als het om kunststof HPL (High Pressure Laminate) platen gaat. Een Trespa plaat is gemaakt van geperste houtvezels waar twee lagen kunststof omheen worden aangebracht. Dit maakt de platen bijzonder solide en duurzaam, zowel voor gebruik binnen als buiten.

Het is bijzonder goed bestand tegen allerlei verschillende weersomstandigheden, krasvast en eenvoudig schoon te maken.

Eigenschappen van Trespa

Het materiaal kan ook bewerkt worden, je kunt het op maat maken (of op maat kopen) en er gaten in boren waar jij wilt zodat het makkelijk bevestigd kan worden. Het heeft erg weinig onderhoud nodig en kan goed tegen vocht.

Daarom is het ook ideaal om in natte ruimtes te gebruiken. Trespa is verkrijgbaar in verschillende diktes, afmetingen en kleuren. Omdat het niet verkleurt onder invloed van de zon, ziet het er na heel wat jaren nog altijd hetzelfde en goed uit.

Kortom, ideaal materiaal voor reclameborden, bewegwijzering, gevelbekleding, voor het interieur en tal van andere toepassingen.

Wat is Alucobond?

In onze zoektocht naar goed materiaal om onze schuur mee af te werken, kwamen we niet alleen Trespa tegen. We liepen hierbij ook tegen Alucobond aan. Ook dit blijkt prima materiaal te zijn om te gebruiken als gevelbekleding. Alucobond bestaat uit drie lagen. De kern van de platen is gevuld met mineralen. Deze wordt omhuld door twee buitenlagen die bestaan uit aluminium composiet.

Dit zorgt ervoor dat je met bijzonder degelijk en duurzaam materiaal te maken hebt dat heel goed buiten gebruikt kan worden. De platen zijn aan één kant gekleurd en hebben een speciale coating. Hiervoor verkleuren ze niet en houdt graffiti er niet op.

Eigenschappen van Alucobond

Dit maakt deze platen prima geschikt als reclameborden of voor de afwerking van een pand. Er kan een print op gezet worden als je dat wilt. De platen zijn milieuvriendelijk, duurzaam en gaan erg lang mee. Nog een voordeel: je krijgt er, net als op de Trespa platen, lange tijd garantie op. De platen zijn niet zo buigzaam maar kunnen wel bewerkt worden.

Wil je ze toch kunnen buigen? Frees ze dan aan de achterkant waardoor ze buigzamer worden. Je hebt om deze platen goed te kunnen bewerken wel speciaal gereedschap nodig. Je kunt ze ook op maat laten maken of laten voorboren, dat is nog makkelijker.

Wat kies je het beste?

Ons advies: wil je duurzaam materiaal hebben voor reclameborden, om een pand netjes af te werken of om je badkamer of een ander vertrek netjes te maken zodat je er jarenlang geen omkijken meer naar hebt? kijk dan zeker eens naar Trespa of Alucobond. Kost wat maar je zult beslist geen spijt krijgen van je aankoop.

Ook interessant