Hoe maak je een spouwmuur?

Bron: Bouw & Wonen
Hoe maak je een spouwmuur?
Heb je weleens gehoord over een spouwmuur? Wellicht vraag jij je af hoe je een spouwmuur in elkaar zet, waarbij geldt dat het van belang is om hierin rekening te houden met tijd en planning. Je moet namelijk gedurende een periode van enkele dagen bezig zijn met het bouwen van een spouwmuur. Het bestaat uit twee delen, waarbij de binnenmuur wordt gescheiden van een buitenmuur door middel van een lege ruimte. Deze lege ruimte wordt de spouw genoemd. Als je nog vragen hebt over wat is een spouwmuur, dan kun je hiervoor terecht op de website.

Isoleren van de spouwmuur

Door het isoleren van de muur ben je in staat om de warmte beter vast te houden. Dit is overeenkomstig met de milieuvriendelijke normen, waarbij je de energie beter vast kunt houden. Door het isoleren van de muur zal jouw energierekening omlaaggaan. Het is een rendabele manier van energie besparen. Voor een spouwmuur isoleren ben je afhankelijk van een vakman of een vakvrouw. Kijk vooral op het internet wat de mogelijkheden zijn. Door het inzetten van een expert ben je in staat om veel winst te behalen. Daarnaast lever je op actieve wijze een bijdrage aan een wereld met minder uitstoot van CO2.

Schimmel

Er kan schimmel ontstaan, als gevolg van omstandigheden in het huis. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat dit niet voorkomt. Breng een spouw tussen de buitenmuur en de binnenmuur, hierdoor ontstaat namelijk de mogelijkheid voor vocht om te ventileren. Hiermee zal de kwaliteit van de muur beter behouden blijven. Je kunt spouwmuren herkennen op meerdere manieren. De makkelijkste manier bestaat uit het kijken of er stootvoegen in de muur aanwezig zijn. Dit is een ruimte niet die niet gevuld is. Een niet-gevulde ruimte zal leiden tot vochtproblemen.

Dikte van de muur

Heb jij spouwmuren? Dat is wellicht de vraag die jij hebt bij het lezen van dit artikel. Als je namelijk al een spouwmuur hebt, hoe je deze niet meer aan te leggen. Bij een muur met een dikte van minder dan 25 centimeter is er hoogstwaarschijnlijk geen sprake van een spouw. Bij een muur met een dikte van meer dan 25 centimeter is wel sprake van een spouw. Verder speelt het bouwjaar van de woningen een grote rol. Bij een woning tot 1920 is er waarschijnlijk geen sprake van een spouwmuur.

Een expert

Je hebt waarschijnlijk een klusjesman of een klusjesvrouw nodig bij het aanleggen van een spouwmuur. Er zijn meerdere bedrijven in Nederland met de mogelijkheden om dit te doen voor jou. Bekijk daarom vooral verschillende opties en vergelijk deze met elkaar. Bij het maken van een vergelijking kun je kijken naar de prijs, de kwaliteit en de locatie van het bedrijf. Hoe dichter het bedrijf bij huis ligt, hoe makkelijker het is. De transportkosten zullen verder omlaaggaan op het moment dat het bedrijf een relatief kleine afstand moet afleggen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo