Vloerbekleding

Hoe kies je de perfecte vloer? Quick-Step helpt je op weg!

Hoe kies je de perfecte vloer? Quick-Step helpt je op weg!
Sta je op het punt een nieuwe vloer te kiezen en weet je niet waar te beginnen? Vertrouw op de expertise van Quick-Step, al meer dan dertig jaar een pionier op het gebied van design, functionaliteit en duurzaamheid. Elke Quick-Step-vloer is ontworpen om een leven lang mee te gaan en past bij elke levensstijl en elk budget. Geen stress! Met deze tips vind je de perfecte vloer voor jouw woning.

Kies in functie van sfeer en ruimte

Bij het inrichten van een woning is de keuze van de juiste vloer cruciaal. Elke ruimte heeft specifieke behoeften, zowel esthetisch als functioneel, en hier ontstaat vaak het dilemma. Je hart zegt: 'kies voor schoonheid', terwijl je verstand roept: 'denk praktisch!' Gelukkig biedt Quick-Step de oplossing voor deze interne strijd. Of je nu kiest voor parket, vinyl of laminaat, elke vloer van Quick-Step is stijlvol, duurzaam, watervast en onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dat elke Quick-Step-vloer geschikt is voor elke ruimte in je huis, waardoor je niet meer hoeft te kiezen tussen schoonheid en functionaliteit.

Hoe kies je de perfecte vloer? Quick-Step helpt je op weg!

Woonkamer

Omdat de woonkamer het kloppend hart is van je woning is het belangrijk dat je kiest voor een vloer die tegen een stootje kan én tegelijkertijd een gevoel van nestwarmte oproept. Zeker is dat je met een houten parketvloer authenticiteit in huis brengt en dankzij de 'Wood For Life' -technologie van Quick-Step behoren de ongemakken die het onderhoud van een parketvloer met zich meebracht tot het verleden. Wil je nog minder onderhoud? Dan vind je in de Quick-Step laminaatcollecties authentieke houtdecors die niet alleen de schoonheid van de natuur evenaren, maar ook bestand zijn tegen spelende kinderen, vuile schoenen en hondenpoten. Laminaat is dan ook perfecte manier om van je woonkamer de gezelligste kamer in huis te maken zonder aan comfort in te boeten.

Hoe kies je de perfecte vloer? Quick-Step helpt je op weg!

Keuken

Wil je de vloer van de woonkamer laten doorlopen in de keuken? Dat kan! Alle Quick-Step-collecties zijn immers watervast en in de brede waaier aan hout – en tegeldecors vind je ongetwijfeld een vloer die esthetisch aansluit bij het ontwerp van jouw keuken. Als je denkt aan het plaatsen van vloerverwarming is vinyl trouwens de beste keuze omdat die erg goed de warmte geleidt. Droom je van exclusieve designkeuken en zoek je naar een vloer die erbij past? Kijk dan zeker eens naar de waterdichte parketvloeren uit de Cascada-collectie, het gevoel van echt hout straalt luxe uit zonder dat je je zorgen moet maken om elke waterdruppel die op je parketvloer valt.

Slaapkamer

Als je je slaapkamer wilt transformeren in een toevluchtsoord om te ontspannen na een lange werkdag is vinyl de ideale vloeroplossing. De zachte textuur geeft een knus gevoel, terwijl de geluidsabsorberende eigenschappen ervoor zorgen dat je de drukte in huis kan ontvluchten. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is je hart te volgen en te kiezen voor een design dat je volledig tot rust brengt.

Hoe kies je de perfecte vloer? Quick-Step helpt je op weg!

Tips van een expert

Naast jouw persoonlijke interieursstijl en de specifieke noden van elke kamer, zijn er nog een aantal criteria die je best in het achterhoofd houdt als je een vloer kiest. Zo vertelt Anastasiia Kudashova, Chief Designer van Quick-Step. "Ervaring leert ons dat grote vloertegels of -planken ideaal zijn om de openheid van ruime kamers te accentueren, terwijl in kleinere of onregelmatig gevormde ruimtes kleinere formaten de proporties beter in evenwicht houden." Ook de richting van de vloerplaatsing speelt volgens Anastasiia een belangrijke rol. "Laat je leiden door de lichtinval en plaats de vloer in lijn met de meest gebruikte deuropening. Op die manier maak je van elke vloer een blikvanger die je interieur nog interessanter maakt.' Wil je een illusie van ruimtelijkheid creëren? Dan is volgens Anastasia een horizontale plaatsing van vloerplanken aan te raden. "Het ruimtelijk effect kun je nog versterken door te kiezen voor een lichtgekleurd vloerdecor. Let wel dat het totaalplaatje niet te eentonig wordt, en durf te kiezen voor muren in een contrasterende, donkere kleur."