Vloerbekleding

Haal de zomer in huis met Sunny Shades

Haal de zomer in huis met Sunny Shades
Wat de Paris Fashion Week is voor mode, is de Salone del Mobile voor de interieurwereld. Een van de meest opvallende trends dit jaar was de overvloed aan zonnige kleuren zoals oranje en geel. Maar hoe kun je dit levendige kleurenpalet in je interieur integreren zonder dat het te overweldigend wordt? Het geheim is doseren! Ontdek hier welke Quick-Step vloeren je het beste kunt gebruiken als basis voor een geslaagde make-over.

Here comes the sun

Geel en oranje symboliseren optimisme en levenslust, maar na jaren van beige en neutrale tinten is het even wennen aan deze felle kleuren. Geen zorgen als je nog niet klaar bent voor een radicale verandering. Een subtiele kleurtoets kan al voldoende zijn om positieve vibes in huis te brengen. Denk aan accessoires zoals decoratieve kussens, vrolijke plaids of een vaas met zonnebloemen. Wil je een stap verder gaan en echt kleur bekennen? Maak dan een statement door een hele muur te schilderen in vibrerend oranje of geef een sombere traphal een frisse gele verflaag. Je zult zien dat de zon direct begint te schijnen!

Zelfs op sombere dagen kan je dat zomers gevoel vasthouden met lichtarmaturen die de kleuren versterken en een warme gloed reflecteren in spiegels met grillige contouren. Ook meubels met ronde vormen zijn een ideale manier om de speelsheid van geel en oranje te accentueren. Met gewaagde eyecatchers zoals een oranje salontafel of een knalgele fauteuil geef je bovendien een vleugje eigenzinnigheid en moderne flair aan je interieur.

Haal de zomer in huis met Sunny Shades van Quick-Step

Doseren is de kunst

Om een visueel samenhangend interieur te bereiken, is het belangrijk om te doseren. Zo niet, bestaat het risico dat de combinatie van geel met oranje te overweldigend kan worden. Daarom speelt de vloer een cruciale rol. Of het nu gaat om vinyl, parket of laminaat, één ding is zeker: de vloeren van Quick-Step zijn de perfecte basis voor elk geslaagd kleurexperiment.

Als je de levendige kleuraccenten wil laten opvallen, kies je best voor diepe, intense houtdecors zoals walnoot of donkerbruine eik. Trendsetters kunnen zelfs nog een stapje verdergaan door te kiezen voor een visgraatvloer. Het origineel patroon is de perfecte basis voor een onconventioneel kleurenschema en versterkt het eclectisch effect dat je beoogt. Wil je het toch liever wat discreter? Ga dan voor een neutrale vloer, maar vermijd decors met een koele, grijze ondertoon omdat dit botst met de warme uitstraling van geel en oranje. Want over één zaak zijn we het allemaal eens: de zomer heeft lang genoeg op zich laten wachten!

Haal de zomer in huis met Sunny Shades van Quick-Step