Algemeen

Hoe gaat het er aan toe bij asfaltreparatie?

Hoe gaat het er aan toe bij asfaltreparatie?
Asfalt is een heel sterk materiaal wat gemaakt wordt door verschillende materialen te mengen met elkaar. Ondanks dat het materiaal heel sterk is, kan het altijd voorkomen dat er een stukje asfalt een keer beschadigd raakt. Een klein stukje afval dat beschadigd is, is meestal geen reden tot paniek, maar als een groter gedeelte van de weg beschadigd is waardoor het gevaarlijk wordt om er nog overheen te rijden. Als dit het geval is, dan zal er asfaltreparatie moeten worden uitgevoerd. Hieronder vertellen we je hoe het er aan toe gaat bij asfaltreparatie.

De schade evalueren

De eerste stap bij het repareren van asfalt is het evalueren van de schade, hierbij wordt er door een expert gekeken naar het wegdek en wordt er gekeken hoe erg de schade is. Er zijn namelijk verschillende soorten schade die een weg kan hebben, denk aan scheuren in de weg bijvoorbeeld, maar ook gaten en verzakkingen zijn voorbeelden van schade aan het wegdek. Naast dat er gekeken wordt, kunnen er ook nog geavanceerde camera's worden ingezet om de schade te evalueren.

Een plan wordt gemaakt

Als er eenmaal in kaart is wat de schade is, dan kan er een plan worden gemaakt. Hierbij wordt er gekeken naar welke reparatiemethode er kan worden gebruikt en welke materialen hier voor nodig zijn. Er wordt dan ook gelijk gekeken naar welke verkeersmaatregelen er getroffen moeten worden.

De verschillende manieren om asfalt te repareren

Asfalt kan op verschillende manieren worden gerepareerd, het ligt er maar net aan wat voor schade het asfalt heeft. Als er iets van scheuren of gaten in de weg zitten, dan kan het heel eenvoudig opgelost worden door gewoon een nieuw asfaltmengsel erover heen te doen. Soms moeten hele stukken wegdek vervangen worden, deze stukken worden dan eerst verwijderd, vervolgens wordt er een nieuw stuk in gegoten. Als je meer wilt weten over hoe asfalt gerepareerd worden, kijk dan op Latexfalt.

De benodigdheden om asfalt te repareren

Asfalt kan op verschillende manieren gerepareerd worden, deze verschillende methoden vereisen ook verschillende soorten apparatuur. Soms kan er met freesmachines de klus al geklaard worden, terwijl je soms ook asfaltwalsen en afdichtingsapparatuur nodig hebt. Er wordt altijd eerst gekeken naar wat de schade is en welke methode moet worden toegepast om dit asfalt te repareren. Daarna is het een kwestie van kijken welke apparatuur het beste bij deze methode past.

Build for Life