Meubelen

Hoe Drisag 93 500 kilo staal gaat recupereren?

Hoe Drisag 93 500 kilo staal gaat recupereren?
Na een ontwikkelingsfase van 12 maanden staan ze bij Drisag Office Inspirators te popelen om hun eerste eigen geproduceerde zit-sta bureau voor te stellen. Al sinds 1997 produceren ze hun eigen bureautafelgamma. Wat er nog aan ontbrak was een ergonomische en elecktrisch in hoogte verstelbaar zit-sta bureau.

Het begon allemaal in 1997. Toen ging het managementteam van Drisag op tweedaagse in de Priorij van Corsendonck. Er werd nagedacht over de visie, missie en marktvraag. Daar ontstond het idee van de eerste eigen geproduceerde bureautafel met de weloverwogen naam Prio.
Deze Prio-tafel evolueerde mee met de tijd en markt en groeide uit tot een gevestigde waarde bij Drisag. Het tafelgamma bestaat uit verschillende bladkleuren, vormen en hoogtes.. Ze stellen dit jaar met trots hun eerste in eigen atelier geproduceerde Prio zit-sta werkplekken voor.

Hoe Drisag 93 500 kilo staal gaat recupereren?

De producten van vandaag zijn de onderdelen van morgen

Drisag besefte al snel dat het louter vervangen van statische naar ergonomische bureautafels geen duurzame keuze was. Zodoende kwam de productontwikkeling met een ingenieus idee. Ze ontwierpen de poten van de zit-sta bureau op een dusdanige manier dat ze de bestaande statische Prio-tafelpoten kunnen vervangen.

Vervangen, klinkt drastisch en ingrijpend maar niets is minder waar. In principe wordt enkel het pootgestel omgewisseld en de elektrificatie er aangekoppeld. Deze ergonomische ingreep kan zelfs op locatie van de klant gebeuren.

Drisag gaat all the way wat betreft duurzaamheid. Ze vervangen niet alleen de oude statische onderstellen. Ze hergebruiken het staal en maken er een nieuwe producten van. De Prio-tafels die ze afgelopen 10 jaar verkocht hebben, zijn goed voor een recuperatie van 93,5 ton ofwel een kleine 100 000 kilo. Zo verkleinen ze de afvalberg aanzienlijk.

Hoe Drisag 93 500 kilo staal gaat recupereren?

Duurzaamheid

Door hun klanten het nieuwe en ergonomische onderstel aan te bieden, verlengen ze de levensduur van deze tafels aanzienlijk. Je zou zelfs kunnen stellen dat ze ook de levensduur van de gebruikers verlengen (door het ergonomisch aspect).

Bij Drisag sluiten ze geen compromissen op gebied van duurzaamheid én gezondheid. Maar liefst 1 op 4 werknemers klaagt wel eens over rugklachten. Door te investeren in een ergonomische, dynamische en innovatieve werkplek maak je komaf met fysieke problemen. Dit is een absolute win-win situatie want een blije werknemer is een productieve werknemer. Dat is waar ze bij Drisag in geloven.

Ook interessant