Bedrijfsnieuws

Heylen Vastgoed neemt sectorgenoot Patrimmonium over

Heylen Vastgoed neemt sectorgenoot Patrimmonium over
Heylen Vastgoed slaat de handen in elkaar met de Lierse vastgoedmakelaar Patrimmonium, sedert 2018 actief in commercieel en residentieel vastgoed. Alle panden van Patrimmonium worden op die manier toegevoegd aan de portefeuille van Heylen Vastgoed. Op die manier verstevigt Heylen Vastgoed haar positie als grootste Antwerpse onafhankelijke vastgoedmakelaar.

Pieter Lys startte na een carrière van twee decennia in verkoop in 2018 Patrimmonium op. Vijf jaar later slaat hij nu de handen in elkaar met Heylen Vastgoed. Via het partnership met Heylen Vastgoed wordt er voor extra ondersteuning en continuïteit gezorgd.

“De vastgoedwereld is de laatste jaren enorm gewijzigd. De juridische regelgeving, de manier van online marketing voeren, de dataverwerving, IT,… zijn zo belangrijk, terwijl ook de papierwinkel om een correct dossier samen te stellen elk jaar blijft aangroeien. Door dit partnership met Heylen Vastgoed krijgen we ondersteuning en kunnen we onze activiteiten verder uitbouwen.”

Pieter Lys, oprichter Patrimmonium


De integratie van Patrimmonium in Heylen Vastgoed kadert volgens bestuurder Johan Heylen binnen een ruimer plaatje.

“We zijn rotsvast overtuigd van ons “one stop shop" principe. In vastgoedkantoren moet je een totaalpakket aan diensten terugvinden. Bij ons zijn er geen mensen die ’s morgens een nieuwbouwappartement verkopen, ’s middags een plaatsbeschrijving maken en ’s avonds een huis verhuren. Wij hebben voor alles aparte diensten. Als kleiner kantoor kan je die service niet bieden, vandaar dat we nu ook kiezen voor integraties en overnames.”

Johan Heylen, bestuurder bij Heylen VastgoedHeylen Vastgoed neemt alle panden uit de portefeuille van Patrimmonium over. De twee kantoren van Patrimmonium in Schilde en Lier verdwijnen. Met de integratie zet Heylen Vastgoed zijn geloof en ambities op uitbreiding in de Vlaamse vastgoedmarkt kracht bij.

Blijven uitbreiden

Met 20 kantoren is Heylen Vastgoed nu al één van de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaars van het land. Meer dan de helft van die kantoren zwaaiden de laatste drie jaar de deuren open. De vastgoedmakelaar wil zijn kantoornetwerk de komende jaren nog verder uitbreiden. ​ Heylen Vastgoed telt nu 20 vestigingen in Antwerpen-stad (2), Deurne, Ekeren, Malle, Mechelen, Turnhout, Lier, Herentals (2), Kalmthout, Geel, Heist-op-den-Berg, Mortsel, Brasschaat, Sint-Niklaas, Buggenhout, Lommel, Hasselt, Dendermonde.

Ook interessant