Het voordeel van een schuifdeur

Bron: Bouw & Wonen
Het voordeel van een schuifdeur
Schuifdeuren zijn een oplossing om kleine woonruimtes optimaal te benutten. De meest gebruikte binnendeur is de deur van de gang naar de kamer. De haldeur is zo geplaats dat je optimaal gebruik kunt maken van de wanden in de ruimtes aan beide zijde van de tussendeur. De plaats is ideaal voor het plaatsen van een schuifdeur.

Schuifdeuren draaien niet de kamer in en hebben een vlakke muur nodig aan één zijde van het deurkozijn. Is de schuifdeur geopend kun je direct zien hoe leuk je nog de wand achter de deur kunt benutten. Leuke foto’s, hippe schilderijen en zelfs een spiegel zijn uitstekend geschikt om de muur achter de schuifdeur ideaal te benutten.

Wordt het een industriële of loftdeur?

Een grote ruimtes worden ook vaak schuifdeuren toegepast op een industriële uitstraling te geven. Dit kan door zwarte deuren met glas aan de stoere robuuste schuifdeurrails te hangen of zogenaamde loftdeuren. Zware deuren met schuine schoren al dan niet geschilderd. De uitstraling van grote ruime loodsen is het behaalde resultaat.

Zowel een loftdeur als een zwarte deur met glas is een degelijke schuifdeurrails van belang. De nieuwe schuifdeursystemen zijn voorzien van een demper zodat de deur geruisloos opent en sluit. De kunststof wielen rollen soepel waardoor de bekende schuivende en schurende geluiden tot het verleden behoren.

Het kiezen van het beste schuifdeursysteem

In bestaande ruimtes kies je voor een schuifdeurrail hangend tegen de wand. Dit is de meest makkelijke oplossing om een standaard binnendeur te vervangen door een schuifdeur. In nieuwbouw zou je kunnen kiezen voor schuifdeuren die tussen 2 voorzetwanden schuiven. Het grote voordeel dat de schuifdeur geluid en tochtdicht afgesloten kan worden.

Hangende schuifdeursystemen hebben als voordeel ten opzichte van rollende schuifdeuren dat er geen geleiderail op de vloer nodig is. Hangende schuifdeuren geleiden tussen 2 nokken die op de vloer worden gemonteerd. Het klapperen en zwaaien van de schuifdeuren wordt hiermee voorkomen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo