Algemeen

Het MAS: de plaats bij uitstek voor een (romantisch) avondje uit

Het MAS | Museum aan de Stroom opent op 17 mei 2011. Het is een museum van en voor iedereen. Door flexibele openingsuren wil het MAS nieuwe doelgroepen aanspreken en naast een museum ook een plaats van ontmoeting zijn. Uniek is de gratis toegankelijke MAS-boulevard en het dakterras, die tijdens de zomerperiode open zijn tot middernacht. De avondopening van de museumruimtes op donderdag maakt van het MAS de ideale locatie voor een avondje uit, ook voor jongeren.

Het MAS is zoveel meer dan een museum. Het is een plaats van ontmoeting en een vertrekpunt om de stad te ontdekken. Uniek is de MAS-boulevard, die van april tot en met oktober gratis toegankelijk is tot middernacht (van november tot en met maart tot 22 uur). De wandelboulevard voert de bezoeker langs een route van roltrappen van het gelijkvloers naar +9. Onderweg komt heel Antwerpen voorbij door de zes meter hoge glaspartijen. Op het dak van het MAS wacht een prachtig panoramisch 360°-zicht op de stad, de stroom en de haven. Om samen te beleven...

Naar analogie met de andere musea van de stad Antwerpen zijn de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstelling in het MAS open voor het publiek van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Van april tot en met oktober zal het museum op zaterdag en zondag uitzonderlijk de deuren een uur langer openen: tot 18 uur.

Een primeur in Antwerpen is dat het MAS avondopeningen houdt op donderdag. Er zal dan afwisselend één van de vier thema’s opengesteld worden tot 21 uur. De prijs voor een toegangsticket voor één van de vier thema-opstellingen op donderdagavond (17-21 uur) bedraagt 1 euro.

Ook interessant


Build for Life