Nieuwbouw

Opening MAS vier maanden uitgesteld

Het MAS (Museum aan de Stroom) op het Eilandje in Antwerpen zal vier maanden later opengaan dan gepland. Het installeren van complexe glaspartijen heeft langer geduurd dan verwacht. De opening is nu verschoven naar april 2011.

De glaspartijen moeten ervoor zorgen dat bezoekers een mooi uitzicht hebben op de stad en de haven. "Er zijn al glaspartijen teruggestuurd omdat er te veel spatie tussen de ramen zat en de plaatsing was moeilijker dan voorzien", zegt MAS-directeur Carl Depauw in De Morgen.
Doordat de buitenafwerking vertraging opgelopen heeft, heeft dat gevolgen voor de binnenafwerking. Het duurt ook nog ruim een jaar om alle stukken te verhuizen en de ruimtes in te richten.

In de winter van 2011 zou alles klaar moeten zijn, maar aangezien de directie graag optimaal gebruik wil maken van de buitenruimte is er gekozen om de opening te verschuiven naar april 2011.

In 2010 zullen er wel al voorproefjes zijn voor het publiek. Zo zal het plein met de mozaïek van Luc Tuymans vroeger openen.