Het Belgisch Olympisch team gaan voor een gouden nachtrust

22 juli 2021 Bron: Oona
Het Belgisch Olympisch team gaan voor een gouden nachtrust
Een goede nachtrust kan net hét verschil maken tussen zilver en goud. Want als je alles haalt uit je slaap, heb je meer energie voor de dag. Ook voor topsporters geldt: goed slapen en presteren gaan hand in hand. Daarom zet Auping graag zijn expertise op het gebied van slapen in en draagt het als Sponsor van de rust bij aan betere prestaties van Belgische topsporters.

#sponsorvanderust

Tijdens de Olympische Spelen (Tokio, 23 juli-8 augustus) wordt de goede nachtrust van de atleten verzekerd met zachte Toppers, topmatrassen die de juiste ondersteuning geven en lekker liggen. En voor de trainingsplaats van de zeilers in Itako voorziet Auping 6 Original bedden met 6 Cresto-matrassen.

Waarom investeren in sporters? Simpel, het is wetenschappelijk bewezen dat een goede nachtrust loont voor fysieke, mentale en emotionele prestaties. Je lichaam ontspant waardoor je spieren en gewrichten makkelijker herstellen. Je geest laadt zich op, zodat je scherper en alerter bent. Ook emotioneel heb je veel te winnen bij een optimaal slaappatroon: voldoende rust is goed voor je humeur en verlaagt je stressniveau.

“Ook voor de Winterspelen in PyeongChang in 2018 vertrouwden wij op Auping. Dankzij hun speciaal ontwikkelde matrastoppers die op elke matras passen, konden wij onze atleten de perfecte omkadering bieden, dag én nacht.” - Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC

Het Belgisch Olympisch team gaan voor een gouden nachtrust

Gouden tips voor een gouden nachtrust

Dat een goede nachtrust cruciaal is voor een gezond leven én betere sportprestaties, staat buiten kijf. Hoewel slaap heel persoonlijk is, deelt Auping vuistregels om heilzame slaapgewoonten te kweken:

 • Bouw regelmaat in
  bepaal een vast tijdstip om te slapen en op te staan zodat je lichaam dit ritme onthoudt.
 • Vermijd digitale overdaad
  beeldschermlicht belemmert de aanmaak van melatonine, een stofje dat een invloed heeft op inslapen.
 • Wees zuinig met alcohol en cafeïne
  ze verstoren je slaapritme en doen afbreuk aan je slaapkwaliteit.
 • Zorg voor ventilatie
  je verliest ’s nachts gemiddeld 350 milliliter vocht. Daarom is het belangrijk om te slapen op een goed ventilerende matras die het vocht systematisch afvoert. De Auping Evolve, de eerst volledig circulaire matras ter wereld, is de best ventilerende matras uit het assortiment en is bekroond met de Red Dot Design Awards 2020 in de categorie Product Design.
 • Hul je in natuurlijke stoffen
  zacht, comfortabel en ademend beddengoed garandeert optimale verluchting en voorkomt huidirritatie.
 • Pas je slaapkamertemperatuur aan
  de ideale temperatuur ligt tussen de 16 en de 20 graden Celsius, naargelang je persoonlijke voorkeur.

“Een goede nachtrust is van levensbelang als je goed wilt presteren. Vermoeidheid doet je twijfelen aan jezelf en dat helpt je zeker niet. Zelf slaap ik ongeveer 8 uur per nacht. Dat is nodig om mijn batterijen weer volledig op te laden.” - turnster Nina Derwael

Wij kijken alvast uit naar de prestaties van Team Belgium ambassadeurs: hockeyer Simon Gougnard, wielrenster Jolien D’Hoore, judoka Charline Van Snick, turnster Nina Derwael, atleten Kevin en Jonathan Borlée, taekwondoka Jaouad Achab en zeilster Emma Plasschaert en triatlete Claire Michel.

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo