Het Ajax alarmsysteem: Voordelen van een draadloos alarmsysteem

31 mei 2022 Bron: Bouw & Wonen
Het Ajax alarmsysteem: Voordelen van een draadloos alarmsysteem
Je huis is een van de meest belangrijke bezittingen die je hebt. Als huiseigenaren investeren we een hoop in ons huis en alles eromheen. Het is een plek van rust en veiligheid waar je veel van je tijd doorbrengt. Het is dan ook niet gek dat steeds meer huiseigenaren beslissen om te investeren in een alarmsysteem. In dit artikel kijken we daarom naar verschillende soorten alarmsystemen zoals het Ajax alarmsysteem en de voordelen die ze te bieden hebben. Lees verder voor meer informatie!

Veilig onderweg en van huis

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom steeds meer mensen investeren in een alarmsysteem heeft alles te maken met gemoedsrust. Vooral als je vaak van huis bent is het namelijk fijn om te weten dat er thuis niks aan de hand is. We hebben het hier over inbraken, maar ook over andere zaken zoals brand of de aanwezigheid van koolmonoxide.

Onderdelen van een alarmsysteem

Een goed alarmsysteem bestaat namelijk uit verschillende onderdelen die moeiteloos met elkaar geďntegreerd kunnen worden. Hierbij kun je denken aan bewegingssensoren voor deuren en ramen en sirenes. Daarnaast kun je op bekabelde en draadloze alarmsystemen ook brandmelders en koolmonoxidemelders aansluiten. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen verkrijgbaar, met elk hun voor- en nadelen. Daarover lees je hieronder meer.

Bekabelde alarmsystemen

De eerste alarmsystemen die beschikbaar waren voor particulier gebruik waren bekabeld. Bij deze systemen komt dan ook een hoop kijken als het op de installatie aankomt. Dit maakt deze alarmsystemen overigens wel betrouwbaarder, maar ook een stuk prijziger. Daarnaast kan het lastig zijn om deze systemen uit te breiden. Ook het verplaatsen van deze systemen bij een verhuizing gaat erg lastig. Draadloze systemen, zoals het Ajax alarmsysteem, bieden hiervoor een uitkomst.

Het Ajax alarmsysteem

Het Ajax alarmsysteem is een voorbeeld van een populair draadloos systeem. Het voordeel van draadloze systemen is dat zij ten eerste makkelijk te installeren en verplaatsen zijn. Daarnaast kun je later ook andere onderdelen van een alarmsysteem toevoegen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om notificaties op je mobiele telefoon te krijgen als er iets aan de hand is. Zo ben je onderweg en van huis altijd verzekerd dat het thuis goed zit.

Verschillende soorten alarmen

Daarnaast kun je bij een Ajax alarmsysteem of andere systemen voor huisbeveiliging vaak kiezen voor een luid of stil alarm. Ook een combinatie van deze twee is overigens vaak mogelijk. Bij een luid alarm, zoals de naam al doet vermoeden, gaat er een hard alarm af die mogelijke inbrekers afschrikt. Ook heeft dit als voordeel dat bewoners op de hoogte worden gesteld van een mogelijk gevaar.

Een stil alarm en notificaties

Een stil alarm is aangesloten op een meldkamer. Als er bijvoorbeeld een bewegingssensor in je huis afgaat, wordt er een melding verstuurt naar deze centrale. Vervolgens neemt de centrale contact met je op om te achterhalen of er iets aan de hand is. Met een Ajax alarmsysteem ontvang je daarnaast ook meldingen op je telefoon. Natuurlijk is een combinatie van een stil en luid alarm ook mogelijk. Een draadloos systeem biedt dus verschillende voordelen in vergelijking met een bekabeld systeem. Vaak zijn zij goedkoper en makkelijker te installeren. Maar welke de beste optie voor jou en je huis is, kan jij uiteindelijk het beste beslissen!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo