Verbouwen

Heropening van De Warande Turnhout in januari 2013

Na bijna anderhalf jaar verbouwen wordt in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 januari 2013 de vernieuwde Warande opengesteld voor het grote publiek. Ook het nieuwe cafetaria zal zich dan presenteren. De opening zal uitgebreid gevierd worden met tal van festiviteiten.

Vanaf de heropening van De Warande wordt de nieuwe infrastructuur in gebruik genomen. Het is het sluitstuk van bijna 15 jaar bouwactiviteit in het Warandecomplex. Bezoekers zullen kennis maken met de vernieuwde architectuur van het bureau Beel&Achtergael Architecten. Het masterplan van de betrokken architecten werd uitgevoerd met bijzondere aandacht voor sterke ruimtes in een samenhangend geheel.

Als eigenaar heeft de provincie fors geïnvesteerd in de verbouwingswerken. Die investering moet volgens gedeputeerde Peter Bellens ook afstralen op kleinere cultuurhuizen in de Kempen: “Met De Warande zorgen we voor een cultuurtempel met een sterke regionale uitstraling. Als provincie-bestuur willen we samenwerkingsverbanden creëren en coördineren tussen verschillende culturele centra in onze regio. Dat past in onze visie rond cultuurspreiding. De Warande moet hierin een sleutelfunctie vervullen en zijn ervaring en expertise uitwisselen. Op die manier kan het globale culturele aanbod in de Kempen versterkt worden.”, aldus Bellens.

Met de opening zullen de bezoekers maximaal de kans krijgen om de architectuur te bewonderen. Het uitgebreide feestprogramma wordt later bekend gemaakt.

Ook interessant