Verbouwen

Verbouwingen zorgen voor spektakel

Het oude gebouw van cultuurhuis de Warande ondergaat een grondige renovatie. De plannen werden getekend door architectenbureau Beel&Achtergael. In de nacht van donderdag op vrijdag (28-29 juni) verwacht men een speciale levering. De brug die aan de kant van de Wezenstraat de verbinding maakt tussen het oude en het nieuwe gebouw zal van Weelde met uitzonderlijk transport naar Turnhout gebracht worden. Ook deze brug is een ontwerp van Beel&Achtergael Architecten.

Om 1 uur 's nachts vertrekt de brug van Weelde naar Turnhout. Deze komt aan de Warande aan rond 3 uur. Met twee bouwkranen wordt de brug om 4 uur van de oplegger gehesen en op positie gemonteerd.



De werken zijn uitgebreid; de exporuimte gaat ondergronds en wordt groter. Hierdoor wordt ook het café uitgebreid. De bestaande tuinzaal krijgt een nieuwe plaats en wordt meer toegankelijk voor het publiek. De trap in het midden van de hal zal verdwijnen en vervangen worden door trappen aan de zijkanten van de hal. In 2012 zullen de deuren van de vernieuwde centrale hal, het nieuwe café, de nieuwe Tuinzaal en de nieuwe exporuimte worden geopend voor het publiek.

Ook interessant