Verbouwen

Eerste steenlegging renovatiewerken de Warande te Turnhout

De deputatie van de provincie Antwerpen en cultuurhuis de Warande hebben vandaag, 1 maart 2011, de eerste steen onthuld van de renovatiewerken aan cultuurhuis de Warande.
Ludo Helsen, eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen en voorzitter van APB de Warande onthulde de eerste steen van het oorspronkelijke gebouw van 1967 en eveneens de tweede steen van de huidige renovatiewerken.

Het oude gebouw van de Warande ondergaat een grondige renovatie. De plannen werden getekend door architectenbureau Beel&Achtergael, de uitvoering van de werken werd toegewezen aan STRABAG Belgium NV.
De werken zijn uitgebreid; de exporuimte gaat ondergronds en wordt groter. Hierdoor wordt ook het café uitgebreid. De bestaande tuinzaal krijgt een nieuwe plaats en wordt meer toegankelijk voor het publiek. De trap in het midden van de hal zal verdwijnen en vervangen worden door trappen aan de zijkanten van de hal. In 2012 zullen de deuren van de vernieuwde centrale hal, het nieuwe café, de nieuwe Tuinzaal en de nieuwe exporuimte worden geopend voor het publiek.