Algemeen

Helft Belgen jaarlijks geëvalueerd door werkgever

Bijna de helft van de Belgische werknemers (47 procent) krijgt minstens één keer per jaar een evaluatie van zijn werkgever. Dat blijkt uit een enquête van Stepstone, een bedrijf dat online mensen rekruteert.

Eén op de vijf Belgen (19 procent) wordt lang niet ieder jaar geëvalueerd. Vierendertig procent wordt zelfs nooit beoordeeld.

Belgen in de middenmoot
In vergelijking met andere Europeanen behoren Belgen tot de middenmoot. Ongeveer de helft van alle Europeanen (47 procent) wordt elk jaar beoordeeld, 23 procent wordt zeer onregelmatig geëvalueerd en exact 30 procent zegt nooit een evaluatie te krijgen.

Evaluaties worden het vaakst georganiseerd in de Scandinavische landen. In Denemarken heeft 62 procent ten minste één tot twee keer per jaar een evaluatie. Slechts 17 procent zegt dat zijn werkgever daar nooit tijd voor neemt. Voor 57 procent van de Zweden en 52 procent van de Noren worden zeer regelmatig beoordelingsgesprekken georganiseerd.

Helft Duitsers krijgt nooit evaluaties
In Duitsland zijn werkgevers het meest spaarzaam met hun feedback. Zowat 51 procent van de Duitse werknemers zegt nooit evaluaties te hebben.

De enquête werd gevoerd via de websites van StepStone. 9.260 mensen uit België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk en Nederland gaven een antwoord. Er waren 1.130 Belgische deelnemers.
Build for Life