Nieuwbouw

Havenbedrijf zoekt aannemers voor bouw Nieuw Havenhuis

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen gaat op zoek naar (kandidaat)aannemers die de bouw van het nieuwe Havenhuis, de toekomstige hoofdzetel van het Havenbedrijf, kunnen uitvoeren. Als alles goed gaat, starten de werken in het voorjaar van 2012. Het ontwerp is van de hand van het befaamde Britse Zaha Hadid Architects.

Deadline 6 mei

Geïnteresseerde kandidaten krijgen tot 6 mei de tijd om hun dossier in te dienen. De raad van bestuur beslist eind juni welke kandidaten de verschillende opdrachten toebedeeld krijgen. Hierna krijgen de uitverkorenen de kans om aan de hand van het volledige uitvoeringsdossier een prijsofferte op te maken. De onderhandelingsprocedure zal plaatsvinden gedurende het najaar. In het voorjaar van 2012 zal men tot slot de vergunning van de bestekken aanvragen, waarop gestart kan worden met de bouw van het Havenhuis. In het najaar van 2014 zouden de werken klaar moeten zijn.

Exclusief ontwerp

Na een Open Oproep, koos de jury op 13 januari 2009 voor het ontwerp van het Londense Zaha Hadid Architects. Zij stelden een zeer grootse en dynamische architectuur voor die uiterst geschikt is voor het uithangbord dat het nieuwe Havenhuis moet worden. Het complex zal erg opvallen door z’n specifieke vormgeving, z’n gevelarchitectuur en z’n hoogte (maar liefst 46 meter).

Lees verder op Architectura.be