Half miljoen Vlamingen bezocht zonnekaart

  BE   30 oktober 2017 Bron: Vlaamse regering
Half miljoen Vlamingen bezocht zonnekaart
Een half jaar geleden lanceerden Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en het Vlaams Energie Agentschap (VEA) de zonnekaart. Daarop kan je zien of je dak geschikt is voor zonne-energie. Vandaag kreeg de zonnekaart de 500.000e unieke bezoeker. Sinds de lancering van de zonnekaart in maart dit jaar, bezochten reeds een half miljoen Vlamingen de speciale website op www.energiesparen.be/zonnekaart. Die toepassing van het Vlaams Energie Agentschap (VEA) maakt een inschatting van hoe goed de 2,5 miljoen Vlaamse daken scoren voor zonne-energie. De zonnekaart koppelt nauwkeurige data van de zoninstraling aan een berekening van de installatiegrootte, kostprijs en verwachte winst.

Uit onderzoek uitgevoerd afgelopen zomer, blijkt dat ťťn op de tien Vlaamse gezinnen zijn woning al heeft opgezocht. 15% van die gezinnen heeft ondertussen al een offerte aangevraagd en nog eens 29% overweegt om dat alsnog te doen (Bron: Het energiebewustzijn en -gedrag van de Vlaamse huishoudens 2017. EnquÍte uitgevoerd door Kantar TNS, in opdracht van het VEA).

ĎTegen eind 2020 mikken we op een totaalvermogen van 3.700 MW zonnepanelen in Vlaanderen. De zonnekaart toont aan dat dit wel degelijk mogelijk is, want dat er op de Vlaamse daken plaats is voor ruim 57.000 MWí, zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. ĎVandaag liggen er op 4 procent van de meest geschikte daken zonnepanelen. Als we aan 6,5 procent geraken, dan halen we onze subdoelstellingen voor zonne-energie.í

Link: www.energiesparen.be/zonnekaart

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo