Vlaamse zonnekaart is onverhoopt succes, mis de boot niet

  BE   31 maart 2017 Bron: Bouw & Wonen
Vlaamse zonnekaart is onverhoopt succes, mis de boot niet
De afgelopen 5 jaar zijn de prijzen van zonnepanelen maar liefst met de helft gedaald! Dit maakt zonnepanelen een zeer interessante investering. Om iedere Vlaming aan te zetten tot de aankoop van zonnepanelen lanceerde Bart Tommelein en de Vlaamse overheid de zonnekaart. Handige tool om te zien hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Veel Vlamingen hebben dankzij de zonnekaart al de keuze gemaakt om zonnepanelen aan te kopen. Lees hieronder waarom zonnepanelen zo interessant zijn en zorg ervoor dat jij niet te laat bent om zonnepanelen aan te schaffen!


Waarom zonnepanelen?

Het is uiteraard al veel langer geweten dat het installeren van zonnepanelen een zeer rendabele investering is, maar zonnepanelen worden steeds populairder en daar is een duidelijke reden voor.
De toename van een hogere energiefactuur speelt een grote rol. Daarnaast zijn de productiekosten van zonnepanelen al heel wat gedaald en door de nieuwe technieken is er een efficiŰntere omzetting van de energie. Dit betekent dat zonnepanelen sneller gaan renderen. Een prima investering voor iedere Belg! Meer info hier.

Voordelen

Het installeren van zonnepanelen heeft tal van voordelen, we sommen er enkele voor je op:

Terugverdientijd
Zonnepanelen heb je na een 5 tot 8-tal jaar terugverdiend, afhankelijk van je verbruik.
Als je weet dat de levensduur van een zonnepaneel 25 tot 30 jaar is, heb je dus heel wat jaren gratis elektriciteit.

Gratis en onuitputtelijk
Om de warmte van het zonlicht te gebruiken in je woning hoef je niets te betalen. De zon is een onuitputtelijke energiebron dus je kan je toestellen eeuwig voorzien van elektriciteit.

Milieuvriendelijk
Een zonnepaneel vervuilt niet en stoot geen CO2 uit. Zo draag je je steentje bij aan een gezondere planeet die leefbaar moet blijven voor ons en voor de volgende generaties.

Voor elk huishouden
Zonnepanelen zijn bruikbaar voor zeer kleine vermogens maar ook voor zeer grote vermogens. Ook is de installatie voor elk huishouden betaalbaar.

Op korte tijd gefikst
De fabricagetijd van zonnepanelen neemt niet veel tijd in beslag en zijn op 1 dag ge´nstalleerd. Het laat dus niet lang op zich wachten.

Onafhankelijk
Door de installatie van zonnepanelen ben je veel minder afhankelijk van je energieleverancier, van de stijgende prijzen en van de toenemende distributiekosten. Je bent dus baas over je eigen energie.

Wat het inhoudt

Bij zonnepanelen betaal je enkel de installatiekosten, de energie is gratis. Als een zonnepaneel meer energie gaat leveren dan er nodig is, zal je meter achteruit gaan draaien.

In zonnepanelen zitten er zonnecellen. Die gaan het zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom. Deze stroom kan niet gebruikt worden in een woning dus wordt er een omvormer geplaatst. Deze omvormer zal de gelijkstroom dan omzetten in wisselstroom en deze stroom is klaar om in je woning gebruikt te worden. Geen stralende zon en bewolkt? Geen probleem, ook dan zal een zonnepaneel energie produceren.


Vergis je niet

Zonnepanelen zijn duur? Zonnepanelen werken alleen goed in zonnige landen? Zonder subsidies zijn zonnepanelen niet rendabel? Allemaal mis! Heel wat mensen geloven deze fabeltjes en er ontstaan heel wat misverstanden. Laat je dus niet misleiden. Informeer je hier en ontdek wat zonne-energie voor jou kan betekenen.

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is er dus maar een korte periode nodig waarin je investeert. In de volgende jaren zal de investering gaan renderen totdat je winst gaat maken. Deze periode noemen we dan je terugverdientijd.

Zonne-energie is de dag van vandaag niet meer duur en is vooral winstgevend. Het is geen hype maar een investering. Geen reden om te twijfelen dus !


Door de grote vraag aan zonnepanelen zijn heel wat installateurs volgeboekt. Men verwacht niet dat de vraag gaat dalen, integendeel. Wees er dus tijdig bij en vraag hier gratis een offerte.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo