Nieuwbouw

HUF HAUS stelt zijn hybride bouwconcept voor

HUF HAUS stelt zijn hybride bouwconcept voor
Het Duitse familiebedrijf HUF HAUS is Europese marktleider in de bouw van high-end en op maat gemaakte prefab-woningen. Met het nieuwe hybride constructieconcept bouwt HUF HAUS gebouwen bestaande uit meerdere woonunits met een betonnen frame, een opmerkelijk design en een optimaal wooncomfort. Voor elke Belg die op zoek is naar een uitzonderlijk pand.

De efficiëntie van beton als hart van het hybride concept

In tegenstelling tot de gebruikelijke ééngezinswoningen van de HUF HAUS-groep in houtskeletbouw, geniet beton de voorkeur bij grotere hybride bouwconcepten die onderverdeeld kunnen worden in meerdere wooneenheden. Net als hout biedt beton een uitstekende geluidsisolatie, een goede brandveiligheid en is het vochtbestendig. Het betonnen frame zorgt voor de nodige stabiliteit en versteviging van het gebouw dankzij de verticale overdracht van de last. De hybride concepten van HUF HAUS garanderen een kost- en tijdsefficiënt bouwproces met een bijzonder eindresultaat, voor meer dan tevreden bewoners.

Bovendien zijn deze hybride ontwerpen makkelijk realiseerbaar voor HUF HAUS, dankzij de eigen betoncentrale ‘IDEAL Beton’.

HUF HAUS stelt zijn hybride bouwconcept voor

Een individuele woning in een gemeenschappelijke woonruimte

De hybride gebouwen van HUF HAUS bestaan uit meerdere woningen en zijn moduleerbaar naar eigen wens. Het is mogelijk een hybride bouwproject met vier verdiepingen of meer te realiseren, met het gewenst aantal appartementen. En, waarom ook niet, met een gemeenschappelijke groene ruimte voor de verschillende woonunits. Dat is meteen ook de reden waarom dit hybride concept interessant is voor iedereen. Niet alleen voor investeerders, maar ook voor een vriendengroep, buren of kennissen die de bouwkosten zo laag mogelijk willen houden. Talloze mogelijkheden bieden zich aan voor klanten die een bouwproject met meerdere woonunits willen realiseren.

“Dankzij ons hybride concept bieden we een economisch verantwoord en visueel aantrekkelijk alternatief voor functionele, sobere gebouwen. Het voordeel van dit type gebouw is dat de kosten gemakkelijk op te splitsen zijn,” legt Georg Huf, CEO van HUF HAUS, uit.


HUF HAUS stelt zijn hybride bouwconcept voor

Eerste hybride bouwproject gerealiseerd in Duitsland

Een eerste hybride HUF HAUS-gebouw werd uit de grond gestampt in Duitsland, en werd door de eigenaar ‘Laurentiusgarten’ gedoopt. Dit twee verdiepingen tellende bouwproject bestaat uit acht appartementen en combineert de beste eigenschappen van hout en beton. Om het kenmerkende HUF HAUS karakter te behouden, koos de investeerder ervoor houten elementen te combineren met grote glaspartijen en erkers die uitzicht bieden op de natuur. Het geheel krijgt zo een moderne, elegante en open uitstraling. Elk appartement, zes van 90m² en twee van 100m², beschikt over een terras of balkon. Bovendien hebben de bewoners toegang tot een gemeenschappelijke tuin. Het gebouw voorziet een comfortabele plek waar ieder zichzelf kan zijn en een ruimte om samen te komen met familie en vrienden, waar ook spontaan contact met de buren mogelijk is.

HUF HAUS stelt zijn hybride bouwconcept voor

Duitse kwaliteit en know-how

Eens te meer onderscheidt HUF HAUS zich door zijn op maat gemaakte architectuur en unieke ontwerp. Het gebruik van degelijke en duurzame materialen garanderen een opmerkelijke kwaliteit en buitengewone ervaring.

De hoge standaarden die HUF HAUS hanteert op gebied van comfort en levenskwaliteit zorgden reeds voor een eerste succesvolle intrede op de Belgische markt van het merk en zijn MODUM-huizen. Dit hybride concept breit hier ongetwijfeld een vervolg aan. HUF HAUS twijfelt niet aan de goede ontvangst ervan op de Belgische markt. Daar de Belg steeds op zoek is naar een woning waar het niet alleen prettig vertoeven is, maar die eveneens energiezuinig is.

Ook interessant