HUF HAUS levert tijdelijk onderkomen voor olifanten

  NL   8 september 2009 Bron: cohn&wolfe Benelux
HUF HAUS levert tijdelijk onderkomen voor olifanten
HUF HAUS kwam in Nederland in contact met de Elephant Parade, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de bedreigde Aziatische olifant. Zij starten op 5 september een openluchttentoonstelling met 112 manshoge kunstolifanten door heel Amsterdam. HUF HAUS verleent haar steun aan dit mooie initiatief door een HUF paviljoen ter beschikking te stellen die op het Museumplein plaats zal bieden aan duizenden miniatuurolifantjes die gedurende de maanden september en oktober daar te koop zijn.

HUF HAUS heeft ook een kunstolifant geadopteerd: de Iron Elephant. Deze is te bewonderen naast het HUF paviljoen op het Museumplein. Op 12 november 2009 zal deze, samen met de andere kunstwerken, geveild worden in de Westergasfabriek in Amsterdam. De opbrengst van de veiling gaat naar de Elephant Family stichting, opgericht door Mark Shand (broer van Camilla Parker Bowles).

Het paviljoen werd in ruim een week opgebouwd en ingericht door de Duitse huizenbouwers. De bekende stylisten Ad van Dongen en Erik Gutter hebben meegewerkt om de gallery store stijlvol in te richten. Op 4 september was het paviljoen de feestelijke locatie voor de officiële opening van de Elephant Parade.

Het HUF HAUS paviljoen kan tot eind oktober op het Museumplein bewonderd worden (tegenover nr. 11, naast het Ravensbrück monument)

Link: www.elephantparade.nl

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo