Bedrijfsnieuws

HANSA België verhuist en wordt een all service vestiging naar Duits model

HANSA België, innoverende producent in bad- en keukenmengkranen, is recent verhuisd naar een aanpalend, maar ruimer gelegen pand in industriezone 3 te Zellik. De verhuis kadert meteen in de dynamische plannen om van HANSA België een ‘all service’ vestiging te maken naar Duitse normen.

Directeur Silvano Clercx: “We willen méér zijn dan alleen maar een administratief dienstverlenende hoofdzetel, we willen de Belgische professional ook technisch optimaal begeleiden en ondersteunen. Daarom hebben we nu in ons nieuw pand naast kantoren, ook een scholingscenter, een toonzaal, en een technische ruimte met testbank voorzien. Het is immers zeer belangrijk dat toonzaalmedewerkers, technici, installateurs, (binnenhuis)architecten de troeven van onze mengkranen optimaal leren kennen. Kranen moeten er immers niet alleen designvol uit zien, ze moeten ook nog kwalitatief, functioneel én milieuvriendelijk zijn. Vier eigenschappen waaraan HANSA steeds wil beantwoorden.”

De werken voor het scholingscenter zijn inmiddels gestart; dat gaat volledig operationeel na Batibouw 2012. Dan worden de HANSA-innovaties immers voorgesteld, en kunnen de scholingen voor de professional van start gaan.

Hansa is inmiddels reeds 45 jaar actief op de Belgische markt en startte in 1995 met een volwaardig dochterfiliaal dat zijn mengkranen uitsluitend via de sanitaire groothandel levert. Het gaat om een gamma aan klassieke kranen tot bekroonde designkranen voor de exclusieve badkamer, die allen volgens de HANSA-filosofie van ‘experience water’ en van ‘green responsability’ worden gelanceerd. Het in Stuttgart gevestigde moederbedrijf HANSA Metallwerke AG bestaat in 2011 precies 100 jaar. En in 2010 werd het bedrijf door de professionele lezers van het gezaghebbende sanitaire vakblad ‘Markt Intern’ gekozen tot ‘partner nummer 1’ voor de vakhandel. Dit reeds voor de 17e opeenvolgende keer.
Build for Life