Vastgoed

Grote internationale vastgoedbelegger koopt twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Grote internationale vastgoedbelegger koopt twee kantoorgebouwen in Antwerpen
De kantoorgebouwen zijn ideaal gelegen aan de Mechelsesteenweg 176/180 in de Harmoniewijk. Dit is een levendige buurt met veel winkels, trendy cafés, restaurants en groenvoorzieningen. De treinstations Antwerpen Centraal en Antwerpen-Berchem, twee van de grootste spoorwegknooppunten van België, liggen op slechts enkele minuten met de tram of de fiets.

C-Hive

De belegging omvat twee contrasterende en complementaire kantoorpanden, C-Hive en Archimedes, direct naast elkaar gelegen. C-Hive is een modern kantoorgebouw, dat in 2019 volledig werd gerenoveerd. Het gebouw wordt langdurig verhuurd aan verschillende huurders, met een totale oppervlakte van 4.820 m², verdeeld over 10 verdiepingen (begane grond + 9). De begane grond omvat een hoogwaardige lobby en vergader- en seminarieruimten. De negende verdieping van het gebouw heeft een rooftopbar/restaurant. Het bijhorende terras bevindt zich aan drie zijden van het pand en biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad.

C-Hive biedt opdeelbare kantoorverdiepingen van ca. 555 m² aan rondom een centrale kern met goede lichtinval. Ondergronds beschikt het gebouw over een fitnessruimte, douchefaciliteiten en archiefruimte. Daarnaast zijn er fietsenstallingen en 13 oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Aan de ingang van C-Hive bevindt zich een Velo-station (deelfietsen in Antwerpen).

Archimedes

Archimedes is een kantoorgebouw in gebruik door één huurder. Het gebouw werd gerenoveerd in 2016 en 2020. Het pand heeft een totale oppervlakte van 1.882 m² verdeeld over 3 verdiepingen (begane grond + 2). Ondergronds biedt het gebouw 486 m² polyvalente ruimte, waaronder een fitnessruimte, kleedkamers, enz. Archimedes is het hoofdkantoor van CORES Development. In het gebouw bevinden zich verdiepingen met een oppervlakte variërend tussen 560 m² en 690 m². Binnenhuisarchitect Living Projects heeft het geheel volledig opnieuw ingericht. Hierbij kreeg elke ruimte een eigen creatief en functioneel karakter. De gevel van Archimedes is gebouwd in neorococo-stijl en dateert uit 1929.

"Door hun uitzonderlijke ligging, de kwaliteit van de renovaties en de diversiteit van de huurders, zijn beide panden uitzonderlijke toevoegingen aan onze vastgoedportefeuille. Ze bieden een potentieel voor het genereren van inkomsten op lange termijn.”

Peter Balfour, hoofd van Real Estate UK voor La Française Real Estate Managers


"We zijn erg blij met deze transactie en kijken uit naar de voortzetting van onze relatie met La Française als huurder in één van de mooiste kantoorgebouwen van Antwerpen."

Alexander Vanheukelen, Business Developer voor CORES Development


La Française Real Estate Managers werd geadviseerd door Linklaters op juridisch vlak, Arcadis over milieu en technische aspecten en PwC over fiscale en financiële kwesties. JLL adviseerde La Française REM bij de verwerving. De verkoper werd geadviseerd door CBRE en KPMG Law. ​

Ook interessant