Second Home

Gratis vakantie om wachttijden Spanje te compenseren

Alle hotelkamers aan de Spaanse kust zitten vol en het is ook geduld uitoefenen voor de 3.000 Belgen die er jaarlijks iets kopen. Om de wachttijden - die tot twintig maanden oplopen – te compenseren, biedt makelaar Hip Estates hen twee weken vakantie aan de Costa Blanca aan.
“Wie vandaag een nieuwbouwappartement koopt, moet tot september 2017 geduld opbrengen voor hij zijn intrek kan nemen in een afgewerkt domein. Voor de wat duurdere flats vanaf 275.000 euro bedraagt de wachttijd zelfs al twintig maanden”, vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates, de grootste makelaar aan de Costa Blanca die er al meer dan twintig jaar actief is.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op 29 september tot en met 1 oktober 2017 vindt de beurs Second Home Expo in Brussels Expo plaats.

U kunt hier uw gratis inkomtickets downloaden

Het wachten duurt een pak langer dan normaal, maar om toch al van de Spaanse zon te kunnen genieten, biedt Hip Estates alle kopers een gratis vakantie aan. “Wie deze zomer bij ons een huis of een appartement koopt, krijgt een verblijf van twee weken aangeboden in een appartement voor vier personen. De periode kan in één of in twee keer opgenomen worden. De flat is gelegen op het golfdomein van Mar Menor, dat is een prestigieus en groen complex met ook een vijfsterrenhotel van Intercontinental, restaurants, bars … Je kunt in de buurt zonnen op het strand, golfen en uitstappen maken naar Murcia, Cartagena en Alicante.”

De reden voor de lange wachttijden op de vastgoedmarkt is te zoeken bij de fel gestegen vraag. “Als je de skyline van de Costa Blanca bekijkt, zie je tientallen kranen. Ontwikkelaars bouwen zo snel als ze kunnen, maar het lukt hen nauwelijks om het aantal aanvragen bij te houden. De moderne nieuwbouw slaat enorm aan. Niet alleen bij de Belgen – die tot de grootste groep kopers behoren – maar nu ook bij de Scandinaviërs. Daarbij komt nog dat de prijzen goed zijn en nog ver onder de piek van 2007 zitten. En lenen is natuurlijk spotgoedkoop. Dat alles maakt dat er niet alleen in België een serieuze stijging in de verkoop is, zoals de notarisbarometer vorige week aangaf, maar ook in Spanje. In onzekere tijden is vastgoed een zekere belegging”, aldus Leen Vermeulen.

Makelaar stunt met twee weken gratis vakantie om wachttijden te compenseren

Ook interessant