Duurzaam Bouwen

Gratis energie- en bouwadvies op maat op 20 april

Op zondag 20 april 2008 zet de milieubeweging in Vlaanderen traditiegetrouw haar deuren open tijdens de Dag van de Aarde, dit jaar onder de noemer "In ieder van ons schuilt een klimaatheld". Limburgse organisaties willen tijdens deze dag Limburgers er toe aanzetten en ondersteunen om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen klimaatverandering. Energieverbruik in onze woningen vormt een belangrijk aandeel in de uitstoot van broeikasgassen en bijgevolg ook in de verandering van het klimaat. In het Centrum Duurzaam Bouwen komt u te weten hoe u dit verbruik kan terugdringen. Elke Limburger kan er tussen 10:00 u en 18:00 u terecht voor persoonlijk advies en in een tentoonstelling over duurzaam bouwen.

U kan ook deelnemen aan thematische infosessies:
  • om 11:00 u en 14:00 u over zonne-energie;
  • om 11:00 u en 16:00 u over financiële steunmaatregelen over duurzaam bouwen;
  • en om 14:00 u en 16:00 u over lage energiewoningen.
Daarnaast krijgt u de kans, onder de begeleiding van gidsen, de geschiedenis van de mijnsite van Heusden-Zolder te ontdekken. De leerlingen van het Sint-Franciscuscollege voeren u mee op een ontdekkingstocht door ons mijnverleden. Deze wandeling vertrekt om 11:00 u, om 13:00 u en om 16:00 u. U kan ook kiezen voor een fietstocht van 30 km door de natuur, begeleid door gidsen van Limburgs Landschap, vertrek om 10:00 u, om 12:00 u en om 14:00 u.

Op een groots klimaatmoment om 15:00 u ondertekenen enkele Limburgse overheden en organisaties het Lokaal Kyotoprotocol en wordt de prijs voor Limburgse klimaatheld uitgereikt. Gert Bettens (ex K’s Choice) sluit het klimaatmoment af met een akoestisch optreden.

Het trefpunt voor alle activiteiten is het Centrum Duurzaam Bouwen, Marktplein 7, op de mijnsite van Heusden-Zolder.

Het volledige programma vindt u op:
www.vlaanderenbouwtmetadvies.be
www.dagvandeaarde.be