Algemeen

Gratis adviesgesprek over FSC CoC certificering

Na eerdere gelijkaardige projecten in Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen, startte FSC België, met steun van de provincie Limburg, ook in Limburg met een project om hout- en bouwbedrijven op maat te informeren omtrent Chain of Custody certificering. Vandaag zijn er een 720-tal FSC Coc gecertificeerde bedrijven in België en dit verspreid over de hout-, bouw- en papiersector, waarvan er 64 in de Provincie Limburg liggen. Het gaat hierbij vooral over houthandelaars, drukkerijen en andere papierverwerkende bedrijven, maar in mindere mate over houtverwerkende bedrijven, waaronder schrijnwerkers en andere aannemers.

Een groeiende markt: toenemende vraag, toenemende opportuniteiten

Lokale besturen, professionele klanten en ook steeds meer particulieren kiezen bewust voor FSC gecertificeerde houtproducten. Vele lokale besturen promoten immers het gebruik van FSC hout bij hun inwoners, waarbij een 25-tal Vlaamse besturen momenteel zelfs subsidies geeft voor het gebruik van FSC hout in of rond de woning. De Limburgse gemeenten kopen ook zelf steeds meer FSC hout en andere FSC gelabelde producten aan. Via dit project krijgen zij ook de nodige ondersteuning, om hen te helpen bij hun eigen aankoopbeleid voor hout- en/of papierproducten alsook op communicatief vlak. Maar … enkel FSC CoC gecertificeerde bedrijven kunnen FSC producten met de nodige garanties verkopen. En daar knelt vaak nog het schoentje.

Focus op bedrijven in hout- en bouwsector

Zeker wat bedrijven dichterbij de consument betreft – zoals houthandels, schrijnwerkers, interieurbouwers en andere aannemers – zijn er dus nog niet zo heel veel FSC gecertificeerde bedrijven in Limburg. Dit zorgt ervoor dat de 'lokale' markt nog niet perfect werkt. Zo kan het voor een Limburgse particulier vandaag nog moeilijk zijn om een lokale, FSC gecertificeerde schrijnwerker te vinden ... Ook voor gemeenten – die uiteraard ook graag lokaal aankopen – kan een tekort aan lokaal gevestigde FSC gecertificeerde leveranciers of aannemers het correct aankopen van FSC producten praktisch bemoeilijken.

Gratis en vrijblijvende kennismaking met praktische info op maat

Via dit project willen de projectpartners dan ook op gerichte en vrijblijvende manier geïnteresseerde bedrijven concreet informeren. Limburgse bedrijven uit de hout- en bouwsector met interesse in zo’n kosteloze kennismaking met FSC CoC certificering – op maat van hun bedrijf – kunnen contact opnemen met FSC België.
FSC België heeft heel wat ervaring op vlak van informeren van bedrijven met interesse tot FSC CoC certificering. Zo namen de afgelopen jaren meer dan 350 bedrijven deel aan één van de groepsopleidingen, waarvan een groot deel ondertussen een FSC CoC certificaat behaalde.

Meer informatie?

  • Lokale besturen met vragen of praktische noden (oa. bestelling FSC folders, interesse in begeleiding, interesse in FSC convenant): neem hier contact op
  • Limburgse bedrijven met interesse in een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek op maat rond Chain of Custody certificering: neem hier contact op.

Ook interessant


Build for Life