Nieuwbouw

Glazen bolhoed siert binnenkort Albertplein in Knokke

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist wil een grote glazen constructie in de vorm van een bolhoed plaatsen op het Albertplein. In de bolhoed komt een restaurant, met een groot terras aan. De nieuwe horecazaak moet het plein doen heropleven.

Het Albertplein werd jarenlang Place m'as-tu vu in Knokke genoemd, de inwoners van Knokke spreken zelf ook wel eens van de "piazza". Het plein was dé plaats waar rijke en beroemde mensen iets kwamen eten of drinken op een terrasje, maar nu staat er maar één terras meer. Het gemeentebestuur wil het plein doen heropleven en wil daarom nieuwe mogelijkheden voor de horeca creëren.

Een grote glazen bolhoed, naar het voorbeeld van de bolhoed van kunstenaar René Magritte, moet dienst doen als restaurant. Er moet ook een groot terras aan komen.

De provincie heeft al toestemming gegeven voor het bolhoedproject, de gemeente zoekt nu investeerders en partners die het willen betalen en realiseren. Burgemeester Lippens hoopt dat de bolhoed er binnen een jaar tot twee jaar zal komen.