Algemeen

Glazen Baksteen goes Batibouw

De Glazen Baksteen, het jaarlijkse event van de Bouwunie en de Vlaamse Architectenorganisatie NAV, vindt voortaan plaats op de eerste vrijdagavond van Batibouw. Vorige week werd de samenwerking tussen Batibouw-organisator Fisa nv en de Bouwunie en NAV bekrachtigd. De eerstvolgende editie van de Glazen Baksteen vindt plaats op vrijdag 25 februari 2005 in het auditorium van Brussels Expo.
De jongste uitreiking van de Glazen Baksteen lokte ruim 1400 aanwezigen. Het was dan ook hoog tijd dat NAV en de Bouwunie zich aansloten bij de grootste bouwbeurs van België.

De Glazen Baksteen is in 2005 aan zijn 8ste editie toe. Het evenement startte als een jaarlijkse nieuwjaarsreceptie maar is ondertussen uitgegroeid tot het grootste evenement van de bouwsector. Centraal staat de uitreiking van de Glazen Baksteen aan de voor de bouw meest verdienstelijke persoonlijkheid of organisatie van het voorgaande jaar. In het verleden mochten persoonlijkheden als Vlaams minister-president Patrick Dewael en de ministers Leo Peeters, Didier Reynders en Dirk Van Mechelen de begeerde trofee in ontvangst nemen. Maar ook een organisatie als de Bond van Grote en Jonge Gezinnen viel al in de prijzen. “Beleidsacties op een positieve manier waarderen” is de filosofie achter het gebeuren.
In 2004 lag de definitieve keuze van de laureaat in handen van de bouwsector zelf. Via een votingsite kon een keuze gemaakt worden uit drie genomineerden. De samenwerking met Batibouw opent in dit kader nog bredere perspectieven. Stemmen zal kunnen via de Batibouw-site en de winnaar wordt officieel bekendgemaakt op een conferentie in het Batibouw-perscentrum.
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de 8ste editie volop aan de gang. Elk jaar krijgt de Glazen Baksteen een ander kleedje, wat het evenement uniek maakt. De voorbije jaren passeerden volgende thema’s de revue: magie, de capriolen van het circus, fiesta tropical. We kunnen nu al verklappen dat de Glazen Baksteen 2005 in het teken van de film zal staan.
Verschillende commerciële partners werken mee aan het evenement, waaronder Saint-Gobain Glass, Fortis Bank, Bouwkroniek en Professional Media Group.
De Bouwunie en NAV zien in de samenwerking met Batibouw een bevestiging voor de verdere groei van de Glazen Baksteen.

U herkent van links naar rechts op de foto:
Philippe Lhomme, gedelegeerd bestuurder Fisa
Geert Maes, algemeen directeur Fisa
Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder Bouwunie
Bart Verstraete, directeur marketing Bouwunie
Build for Life