Architectuur

Gesmaakte architectuur van Kempe-thill uit Rotterdam

Gesmaakte architectuur van Kempe-thill uit Rotterdam
UHasselt - Atelier Kempe Thill
Atelier Kempe Thill won onlangs de Europese competitie voor het nieuwe faculteitsgebouw van bedrijfseconomie van de Universiteit van Hasselt. Het faculteitsgebouw zal een oppervlakte van circa 12.000 m2 en zal worden gebouwd op het de stadscampus van de Universiteit dicht bij het middeleeuwse centrum van Hasselt. Het nieuwe gebouw zal een reeks van flexibele collegezalen en kantoren omvatten, ruimtelijk georganiseerd rond een grote atrium, dat zal fungeren als een sociale condensator voor de 1500 studenten en medewerkers van de faculteit bevatten. Naast het feit dat het gebouw een 500-seat auditorium zal bevatten, en een restaurant, dat zal fungeren als een hub voor de hele stadscampus. Volgens de vooropgezette planning zal het gebouw worden geopend in 2019.

Kunstencampus Karel de Grote Hogechool

Hetzelfde architecten bureau won recent de Europese prijsvraag voor de vernieuwbouw van de nieuwe kunstencampus van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. De opening van het nieuwe gebouw staat gepland voor september 2018.

600 studenten

Het nieuwe gebouw van de hogeschool in de Van Schoonbekestraat zal onderdak bieden aan circa 600 studenten en medewerkers. Drie academische masteropleidingen beeldende kunsten (met afstudeerrichtingen in grafisch ontwerp, juweelontwerp - edelsmeedkunst en vrije kunsten) en de professionele bachelor opleiding fotografie zullen er plaatsvinden.

Flexibel atelierhuis

De bestaande zusterschool uit de jaren ‘50 ondergaat een grondige transformatie passend bij de educatieve behoeften van de nieuwe kunstencampus die deels wordt geslecht. Aan de oostkant van het complex komt er een nieuw flexibel atelierhuis. Dit gebouw zal ruimte bieden voor grote studio’s, moderne werkplaatsen en een expositieruimte van de hogeschool.

Atelier Kempe Thill - faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Hasselt
Karel de Grote Hogeschool - Atelier Kempe Thill

Opdrachtgever: Universiteit Hasselt
Co-architecten: TeamvanMeer! Hasselt
Locatie: Koning Boudewijnlaan, Hasselt

Ook interessant